• Agenda voor activiteiten van Nurture Your NatureOp deze pagina vind je de planning voor workshops en informatieavonden.

  Tijdens deze bijeenkomsten is er veel aandacht voor tips, acties en vaardigheden die je zelf kunt uitvoeren om je gezondheid te verbeteren.  Aanmelden kan door een bericht te sturen naar info@nurtureyournature.nl.

   

   

  Voelen, ademen en actie!

  In contact komen- en zijn met jezelf en je doelen

  Interactieve lezing & workshop, wordt ieder kwartaal gegeven.
  Duur: ongeveer 3 uur. Kosten: E 35,-
  Locatie: Yogastudio See You, Van IJsendijkstraat 409D, Purmerend

  Lees hier meer over de workshop Ademen, voelen en … Actie!

  Stress te lijf

  In planning.

  Het coronavirus brengt veel onzekerheden en stress met zich mee. Daarom delen we onze manier van stress beheersing met je in deze webinar. Aan bod komen onze 3-staps methode, veel praktische tips in een vrij en open gesprek.  Ik doe mee!

  Hooikoorts behandelen met acupunctuur

  In planning.

  Hooikoorts is met Chinese geneeswijzen te zien als een zomerverkoudheid. Tijdens deze avond vertellen we je hoe je jouw weerstand weer kan opbouwen met behulp van acupunctuur en kruiden. En zo je klachten kan verminderen en verhelpen. Ook met voeding en leefstijl zijn er stappen te zetten om je gezondheid te verbeteren – en deze delen we natuurlijk ook met je. Ik doe mee!

  Mediteren is makkelijk

  In planning.

  Tijdens deze lezing en workshop gaan we dieper in over mediteren. We geven je een makkelijke definitie van wat meditatie is: namelijk een dagelijks ritueel om beter met jezelf in contact te komen. Daarna gaan we aan de slag met onze ademhaling. Bereiden we ons lichaam voor met een yoga oefening. En we sluiten af met een gezamenlijke meditatie. Ik doe mee!

  Burn-out de baas met acupunctuur

  In planning.

  We beginnen deze workshop met een lezing over de effecten van stress op het lichaam en de oorzaken van burn-out. Wat merk je hiervan en waarom is het belangrijk om hier op te letten? Ook vertellen we je hoe acupunctuur kan helpen bij het verhelpen van burn-out klachten. Daarna gaan we samen aan de slag in een workshop over ademhaling, meditatie en Qi-Gong. Belangrijk onderdeel van deze workshop is het bewustwording van deze 3 handelingen: voelen – ruimte maken – en actie nemen. Hiermee leer je zelf beter om te gaan met stress en geven we je tools om zelf je energiepijl weer op te bouwen. Ik doe mee!

  Pijn behandelen met acupunctuur

  In planning.

  Tijdens deze informatieavond leggen we uit wat acupunctuur (en kruidensupplementen) kunnen doen voor het verhelpen van pijn. We vertellen over de diagnose van pijn volgens Chinese geneeswijzen en welke factoren hierbij van belang zijn voor je herstel. Maar ook: hoe ga je om met intense pijn? En wat kan je zelf doen om je lichaam (en geest) te helpen met herstellen. Er is volop ruimte voor interactie en het stellen van vragen. Ik doe mee!

  Herstal na trauma met acupunctuur

  In planning.

  Wanneer de zichtbare wonden van een trauma zijn hersteld kan de herinnering daarvan nog wel opgeslagen liggen in het lichaam.  Na een ongeluk of trauma kunnen er “opeens” na een tijd (zelfs langer dan een jaar) psychosomatische klachten opstreden. Burn-out, moeheid, pijnen en klachten zonder aanwijsbare oorzaak zijn daar allemaal voorbeelden van. Voor de behandeling van traumatische klachten hebben we het model van Peter Levine (bekend trauma therapeut) in onze acupunctuur behandeling verweven. Tijdens deze presentatie laten we de 5 stappen van herstel zien en leggen we uit hoe acupunctuur hierbij kan helpen.

  Prikkelbare darm syndroom (PDS)

  In planning.

  Syndromen zijn aandoeningen waar we met reguliere geneeswijzen de oorzaak niet (goed) voor kennen. Chinese geneeswijzen kunnen de diverse symptomen die horen bij PDS effectief vertalen naar diverse diagnoses – en dus behandelingen. We leggen je uit dat Chinese geneeswijzen functioneel zijn, wat je merkt aan een niet-functioneel maag-darmstelsel en wat je daar aan kan doen. Naast hoe acupunctuur en kruidentherapie hierbij helpen is er ook aandacht voor voedingstips & adviezen over wat je zelf kunt doen om je darmen te helpen. Ik doe mee!