• Effectief afvallen met acupunctuur

  Afvallen is een wens voor veel mensen, maar zoals we weten kan het erg lastig zijn. Wanneer gezond eten en bewegen niet genoeg zijn, of wanneer je sneller maar ook gezond wil afvallen lees dan snel verder hoe je gezond kan afvallen met acupunctuur.

  Waarom raak ik geen gewicht kwijt?

  Er zijn tal van redenen waarom afvallen niet lukt. Vooral wanneer dit langdurig aanhoudt ontstaat er een situatie die je niet zomaar kan verhelpen. De voornaamste reden hiervoor is dat er te veel afvalstoffen zijn (o.a. vet) en het opruimen daarvan grote moeite kost voor het lichaam. Afvalstoffen verzwakken de spijsvertering wat leidt tot meer afvalstoffen. Wanneer de spijsvertering niet optimaal werkt worden voedingsstoffen ook niet goed opgenomen. Waardoor het lichaam verder verzwakt. Het een vicieuze cirkel waar hulp nodig is om door te breken.

  Een ander belangrijk effect is dat afvalstoffen ook terecht komen op plekken waar ze niet horen. Dit heeft als gevolg dat er ontstekingen ontstaan die op hun beurt tot hormonale- en auto-immuun verstoringen kunnen leiden. Zo kan het dus zijn dat er aanverwante klachten zijn als: mood-swings, suikerdip of after dinner dip, zwaar gevoel, wattig hoofd, hoofdpijn – migraine, huidklachten, gewrichtspijn en nog veel meer.

  Afvalstoffen in het Chinees: Damp

  Zoals gezegd zijn afvalstoffen (vloei)stoffen op plekken waar ze niet horen. Anders gezegd noem je dit Damp in Chinese geneeswijzen. Damp is een verwijzing naar de klimaat factoren die net zoals in de buitenwereld ook in de binnenwereld voor problemen kunnen zorgen. De symptomen van Damp zijn heel divers en afhankelijk van waar het zit in het lichaam en of het gecombineerd is met warmte of koude. Als je lichaam last heeft van Damp, dan zijn dit wat algemene symptomen die er bij horen:

  • Zwaar gevoel in lichaam en hoofd
  • Geen eetlust
  • Gevoel van volte in de borst of flanken
  • Misselijkheid
  • Oedeem

  Spijsvertering staat centraal

  Het zal je nu niet verrassen, om goed af te vallen staat de spijsvertering centraal. Daarom wordt de behandeling voor afvallen met acupunctuur daar op gericht. Het is cruciaal om de spijsvertering te verbeteren zodat het lichaam weer vet kan verbranden en afvalstoffen tegelijk goed opruimen. Wellicht denk je “ik wil afvallen” en “ik heb helemaal geen last van mijn spijsvertering”. Dat kan en als dat zo is ben ik heel blij voor je! Vaak is het wel zo dat er iets te verbeteren valt. Maar wat dan? Hieronder zie je de symptomen van een spijsvertering die niet optimaal is. Dit is dan ook waar de aandacht op gericht wordt om het afvallen met acupunctuur succesvol te maken.

  • Geen dagelijkse stoelgang
  • Stoelgang is hard, droog of juist dun
  • Er is bloed, slijm of onverteerde resten in de ontlasting
  • Je hebt buikpijn (ook voor of na de stoelgang)
  • Winderigheid
  • Opgeblazen buik
  • Veel borrelen
  • Misselijkheid
  • Maagzuur

  Te veel eten, te weinig voedingstoffen

  Voor sommige mensen die te zwaar zijn is overeten een deel van het probleem. Daar ligt vaak een lichamelijke (en soms mentale) onbalans aan ten grondslag. Er zijn twee voorbeelden waarmee ik dit kan toelichten. Ten eerste: zoals eerder genoemd kan de opname van voedingstoffen soms verhinderd zijn. Dan eet je wel, maar neemt te weinig op. Als gevolg daarvan blijft het lichaam signalen geven om te blijven eten. Een signaal kan zijn dat je veel trek hebt, soms in een specifieke smaak eten. Een ander signaal kan zijn dat je echt veel eet, maar niet verzadigd raakt. Ten tweede: eigenlijk is dit een Chinese geneeswijze interpretatie van de eerste. Bij maaghitte bijvoorbeeld is verteerd eten als het ware te snel waardoor er voor het lichaam te weinig overblijft. Het gevolg is je blijft eten, maar raakt niet vol.

  Brandend maagzuur

  Een paar woorden over brandend maagzuur. Veel mensen denken dat het een te veel aan zuur is. Maar dat hoeft volgens Chinese geneeswijzen niet zo te zijn. Vaker is het een onder-functioneren van de maag, waardoor het abnormale symptomen optreden. Het kan zelf zo zijn dat er te weinig maagzuur is om het eten goed te verteren. Hier kan je zelf ook aan werken. Om brandend maagzuur te lijf te gaan kan je gember met een beetje peper nemen na iedere maaltijd. Ook deze stoffen helpen de maag met het verteren van eten. Een andere manier om dit op te lossen is door het nemen van een maagzuur supplement. In beide gevallen zou je verbetering moeten merken na een paar dagen.

  Twijfel je of je te veel of te weinig maagzuur hebt? Of wanneer je af wilt vallen met acupunctuur, neem dan contact op voor een afspraak, we helpen je graag!

  Emotie eten

  De relatie die we hebben met eten is heel diepgaand en er hangen allerlei emoties en rituelen aan vast. Voor Chinese geneeswijzen is een emotie niet minder belangrijk dan een lichamelijk symptoom. Sterker nog ze kunnen binnen eenzelfde diagnose vallen. Iemand die bijvoorbeeld een ondermaatse spijsvertering heeft kan symptomen van moeheid, opgeblazen buik en een dunne ontlasting. De emotie die hierbij hoort is piekeren. Zo zijn emoties dus net zo verdeeld als fysieke symptomen. Voor jou betekent dit dat je dus geholpen kan worden op zowel lichamelijk als geestelijk vlak met acupunctuur en kruiden.

  Goed eten volgens Chinese geneeswijzen

  Goed eten volgens Chinese geneeswijzen houdt in niet te veel, niet te weinig, niet te zwaar of vet en niet te koud. Regelmaat en warmte zijn heel belangrijk. Wanneer je meer zelfgemaakte soepen en een bijvoorbeeld een warm ontbijt kan toevoegen aan je dieet is dat heel bevorderlijk voor je gezondheid. Verder heb je van alle 5 de smaken (zoet, zuur, zout, scherp en bitter) voeding nodig. Met andere woorden eet gevarieerd!

  Afvallen met acupunctuur en kruiden?

  Wij helpen je afvallen met acupunctuur (en kruiden). Dit doen we door je in balans brengen, lichamelijk en geestelijk zodat het afvallen makkelijker en sneller gaat. We helpen je met je spijsvertering te verbeteren en aan te sterken. Verder kijken we naar jou specifieke situatie en wat er ten grondslag licht aan jouw klachten en problemen rondom het afvallen om daar verbeteringen aan te brengen. Heb je nog vragen, mail, app of bel ons dan. We helpen je graag!

  Tips

  • Eet warm voor ontbijt, havermout is een geweldige start van de dag
  • Neem de tijd om ontspannen en rustig te eten
  • Drink warm water
  • Beweeg dagelijks, ons afvoersysteem (lymfe) werkt passief
  • Vermijd vettig en gefrituurd eten
  • Wees matig met zuivel
  • Wees matig met alcohol
  • Voeg (meer) soepen toe aan je dieet
  • Pre- en probiotica en vitamine D3 zijn een goede ondersteuning voor de darmflora en helpen ontstekingsreacties verminderen. Probiotica vindt je als supplement of in voeding zoals zuurkool, yoghurt, kefir of kombucha
  • Gember is een geweldig voor de spijsvertering

  Verder lezen

  Dit zeiden andere mensen over hun behandeling

  Ik ben zeer tevreden met de behandelingen. Heeft mij echt geholpen. Kan ik zeker aanraden. Alex is zeer betrokken. Dank je!

  — Violet (had last van pijn aan haar elleboog)

  <p style=”text-align: center;”><a href=”https://nurtureyournature.mijndiad.nl/afspraak-maken”><button style=”background-color: #6b6396; color: white; border: 9px solid #6b6396; font-size: 16px;”> Reserveer online </button></a></p>

  Meer informatie over acupunctuur in Purmerend?

  Foto AlexAlex Djukanovic is acupuncturist en kruidentherapeut met een achtergrond in biochemie (MSc). Met zijn praktijk Nurture Your Nature – Acupunctuur Purmerend helpt hij mensen beter worden, zonder bijwerkingen. Heb je een vraag? Neem dan contact op met Alex – hij helpt je graag!