• Gewrichtspijn acupunctuur Purmerend hoorn en VolendamGewrichten zijn de scharnierpunten in ons lichaam. Het zijn de plakken waar 2 botten bij elkaar komen en ten opzichte van elkaar kunnen bewegen. Gewrichten zijn plaatsen waar veel beweging en functionaliteit samenkomen. Ook veel verschillende structuren als botten, vliezen, pezen, kraakbeen en slijmbeurs zitten in dezelfde omgeving. Voor onze beweging en gezondheid van bewegen zijn ze dus heel belangrijk.

  Naar: Hoofdpijn – nekpijnschouderpijnrugpijnkniepijn.

  Oorzaken van gewrichtspijn

  Met gewrichtspijn maken we onderscheid tussen acute en chronische pijn. Bij acute gewrichtspijn is de oorzaak een ongeluk of blessure. Als je snel verlichting wil bij jouw pijn of blessure, neem dan contact op. Onze behandeling werkt snel en is effectief.

  Bij chronische gewrichtspijn ligt de oorzaak vaak in overgewicht, overbelasting of een ontsteking. Daarover vertellen we hieronder meer.

  Gewrichtspijn door overgewicht

  In feite is gewrichtspijn door overgewicht een vorm van overbelasting. De gewrichten kunnen ontlast worden door af te vallen. Lees meer over hoe we kunnen helpen bij afvallen en een gezond gewicht.

  Gewrichtspijn door overbelasting – artrose

  artrose heup - acupunctuur Purmerend hoorn en ZaandamBij overbelasting kan slijtage ontstaan (artrose). Het zachte soepele kraakbeen raakt versleten en de botten schuren dan pijnlijk langs elkaar. Wanneer we ouder worden wordt de kans op artrose steeds groter. Voorbeelden hiervan zijn artrose van de heup, knie, duim en vingerkootjes.

  Typisch bij deze pijn is dat het begin met bewegen pijnlijk is en dat het daarna wel even gaat. Maar wanneer het gebied weer teveel belast wordt komt er een terugslag.

  Met onze acupunctuurbehandeling zorgen we ervoor dat de pijn direct minder wordt. Hierdoor kunnen de pijnlijke gebieden weer tot rust komen en het lichaam kan dan weer herstellen. Wanneer de therapie vordert kan het lichaam ook steeds meer belast worden.

  Gewrichtspijn door ontsteking

  kniegewricht - acupunctuur Purmerend Amsterdam Noor Zaandam en hoornWanneer er ontsteking is bij een gewricht spreke we van artritis. Wanneer ons immuunsysteem betrokken is bij de ontsteking kan er sprake zijn van reumatoïde artritis (RA). Verschillen tussen artritis en RA zijn dat bij die laatste de klachten progressief zijn (ze worden steeds erger). Een ander verschil is dat bij RA de klachten symmetrisch kunnen optreden in het lichaam. Onze acupunctuur behandeling helpt tegen pijn en ontstekingen en is daarmee een goede keuze als je last hebt van artritis of RA.

  RA kan ook gepaard gaan met afzetting van kristallen van urinezuur. Dan hebben we het over jicht. De gewrichten vergroeien en gaan krom staan. Dit kan heel pijnlijk zijn bij bijvoorbeeld de grote teen. Omdat deze dan tegen de schoen aan gaat drukken.

  Symptomen van gewrichtspijn

  Afhankelijk van de oorzaak heeft gewrichtspijn verschillende symptomen. Hieronder vind je de meest voorkomende:

  • Pijnlijke en stijve gewrichten (vaak erger in de ochtend)
  • Gezwollen gewrichten
  • Warmte en/of roodheid bij de gewrichten (ontsteking)
  • Bepaalde bewegingen kan je niet meer goed maken
  • Vergroeide gewrichten
  • Pijn in meerdere gewrichten tegelijkertijd
  • Pijn die wisselt van gewricht naar gewricht

  Kijk voor meer informatie op thuisarts.

  Gewrichtspijn behandelen bij Nurture Your Nature

  Met onze uitgebreide diagnose en gerichte behandelmethode zorgen we voor het beste resultaat. Dit werkt ook bij complexe gewrichtsklachten. Hierdoor kan je beter bewegen, met minder pijn en vaak kan medicatie (onder begeleiding van de arts) ook afgebouwd worden.

  Wat andere mensen zeiden over hun pijnbehandeling

  Binnen een aantal behandelingen was ik van mijn klachten af. Ik voelde me een stuk energieker!

  — Ella (last van menstruatiepijn)

  Meer informatie over onze kniepijn behandeling in Purmerend?

  Foto AlexAlex Djukanovic is acupuncturist en kruidentherapeut met een achtergrond in biochemie (MSc). Met zijn praktijk Nurture Your Nature – Acupunctuur Purmerend helpt hij mensen beter worden, zonder bijwerkingen. Ook voor de omgeving: Amsterdam Noord, Hoorn, Edam-Volendam en Zaandam zijn we goed te bereiken. Heb je een vraag? Neem dan contact op met Alex – hij helpt je graag!