• Huidklachten

  een mooie huid krijg je met acupunctuur. Huidklachten acne, psoriasis en eczeem behandelen wij met succes.

  Huidklachten kunnen gaan over verschillende symptomen zoals, roodheid, jeuk, ontsteking (pus), schilfers, kloven en verkleuring van de huid. Veelvoorkomende ziekten die we in de praktijk zien zijn acne, eczeem en psoriasis. Zweten is ook een klacht die formeel bij huidklachten hoort. Maar soms is de aanleiding meer hormonaal zoals bij de overgang. Wil je daar meer over weten? Kijk dan op de pagina over hormonale gezondheid.

   

  Kijk ook eens naar deze blogs:

  Huidklachten en acupunctuur

  Huidklachten hebben te maken met ontsteking en afvalstoffen die een uitweg vinden via het bloed naar de huid. Huidproblemen zijn dus een eindstadium van een probleem. Met de behandeling wordt er gezocht naar wat de oorzaak is. Vaak ligt de oorzaak in een slecht functionerende spijsvertering (wat lijdt tot ontsteking en afvalstoffen) en verminderde doorbloeding. Een gebrekkige doorbloeding kan er voor zorgen dat afvalstoffen in de huid (bij bijvoorbeeld acne of psoriasis) niet goed worden afgevoerd. Het lastige is wanneer er afvalstoffen in de huid zitten deze de doorbloeding weer kunnen hinderen! Daarnaast kunnen voedingsstoffen ook niet goed aangevoerd worden als de doorbloeding niet goed. Dit is wat huidklachten vaak hardnekkig maakt.

  Reguliere behandeling

  De oorzaak van huidklachten komt dus van binnenuit. Dat is ook de reden dat hormoonzalven maar beperkt en vaak tijdelijk werken – ze pakken het gevolg aan, niet de oorzaak. Je moet deze producten blijven gebruiken, kans is dat anders de klachten weer terug komen. Overigens doen ze heel goed wat ze moeten doen en daarmee goed te combineren met een acupunctuur en/of kruiden behandeling. Zo zijn je symptomen onderdrukt en werk je ondertussen aan een blijvende oplossing.

  Bij vrouwen wordt ook vaak de pil of een hormoonspiraal voorgeschreven om een klacht als acne tegen te gaan. Acne wordt dan als hormonaal bijverschijnsel gezien van de cyclus. Waarschijnlijk zit je met deze benadering dichterbij de oorzaak. Alleen is het geforceerd in toom houden van je hormoonhuishouding niet zonder risico’s en bijwerkingen.Verder blijft ook dit het verhelpen van een symptoom (als het werkt) en niet van de oorzaak.

  De baas over je eigen lichaam

  Het is beter om voor je lichaam een duurzame oplossing te zoeken. Het lichaam is in staat om een nieuwe balans te vinden – ook in de hormoonhuishouden. Acupunctuur en kruiden helpen je om daar naar toe te werken. Als je er voor kiest (in goed overleg met je behandelend arts of huisarts) kan je op een verantwoordelijke manier ook minderen met hormoon preparaten. Je lichaam neemt weer controle over zichzelf, en jij neemt controle over je lichaam. Het gaat er om dat je jezelf (je lichaam) in staat stelt om op een natuurlijke manier zich te uiten en reguleren. En daarvoor is het belangrijk dat je dat gene doet waar jij controle over hebt: beslissen over hoe jij met je lichaam en je gezondheid wilt omgaan.

  Acupunctuur en kruiden: veelzijdige behandeling

  Een effectieve behandeling bestaat uit het behandelen van de symptomen en de oorzaak (of oorzaken). Voor het behandelen van de symptomen werken we aan het lichaam in staat stellen om afvalstoffen af te voeren zodat het zichzelf weer kan genezen van binnenuit. Acupunctuur en kruiden zijn bij uitstek geschikt voor deze taak!
  Daarnaast wordt bij iedere persoon gekeken naar wat de oorzaak is achter de klachten. Zoals gezegd ligt deze vaak in de spijsvertering samen met afvalstoffen. Vaak is de oorzaak ook hormonaal, of een combinatie van hormonaal doorbloeding en spijsverteringsproblemen. Dat geeft aan dat huidklachten ingewikkeld zijn en dat vraagt een veelzijdige behandeling. Chinese geneeswijzen werken met duidelijke prioriteiten in dergelijke situaties. Stap voor stap zorgt dit voor verbetering.

  Voedingstips bij huidklachten

  Om klachten te verminderen is een goede werking van de spijsvertering essentieel. Dit helpt afvalstoffen afvoeren en voorkomt de vorming van meer. Hieronder wat tips die je zelf kunt doen om hieraan te werken.

  – Eet warm voor ontbijt, havermout is een geweldige start van de dag
  – Drink veel (warm) water.
  – Vermijd vettig en gefrituurd eten.
  – Wees matig met zuivel.
  – Wees matig met alcohol.
  – Voeg (meer) soepen toe aan je dieet.
  – Munt, komkommer, kurkuma en chrysantbloem helpen bij tekenen van hitte (ontsteking).
  – Gember is een geweldig voor de spijsvertering.

  Meer weten over onze behandeling bij huidklachten?

  Lees verder over huidklachten in ons blog over de behandeling van psoriasis, ons blog over de behandeling van acne.
  Of ga naar de pagina over hormonale gezondheid en vruchtbaarheid. Ook op de pagina over allergie is informatie te vinden over huidklachten.

  Dit is wat andere mensen zeiden over hun huidbehandeling

  Alex heeft mij prima geholpen met acupunctuur. Na jarenlang last te hebben gehad van huidklachten (folliculitis) eindelijk een rustige huid zonder ontstekingen.

  — Thomas (had last van acne)

  Lees verder!

  Kijk ook eens naar deze blogs:

  Meer weten over onze huidbehandeling?

  Foto AlexAlex Djukanovic is acupuncturist en kruidentherapeut met een achtergrond in biochemie (MSc). Met zijn praktijk Nurture Your Nature – Acupunctuur Purmerend helpt hij mensen beter worden, zonder bijwerkingen. Heb je een vraag? Neem dan contact op met Alex – hij helpt je graag!