• vrouw met kniepijn acupunctuur Purmerend hoorn edam Volendam Acupunctuur kan je helpen bij veel verschillende vormen van kniepijn. In onze praktijk in Purmerend zien we veelal 4 soorten kniepijn.

  1. Acute kniepijn door trauma of blessure
  2. Kniepijn door slijtage (artrose)
  3. Spierspanning veroorzaakt kniepijn
  4. Kniepijn door complexe problemen: reuma of ontstekingen

  Met onze behandelmethode zorgen we voor direct verlichting van de pijn. Lees snel verder over hoe we je kunnen helpen met acupunctuur bij kniepijn.

  Naar: Hoofdpijn – nekpijnschouderpijnrugpijngewrichtspijn.

  Acute kniepijn

  anatomie van de knie - acupunctuur PurmerendAcute kniepijn ontstaat door een trauma of blessure met sporten. Voorbeelden van acute klachten zijn zwelling, pijn en roodheid. Daarnaast kan het zijn dat de pees of knieband gescheurd is. Ook kan er een botbreuk zijn van bijvoorbeeld de meniscus.

  Bij acute klachten helpt acupunctuur met het verminderen van de zwelling en de pijn. Op de eerste plaats geeft dit verlichting. Maar op de tweede plaatst zorgt het er ook voor dat het herstel sneller verloopt.

  Chronische kniepijn

  Veel mensen hebben langdurig last van kniepijn. Hierdoor kunnen sporten, bewegen, lopen en veel dagelijkse handelingen heel moeilijk worden. Ook kan er een onzekerheid ontstaan met bewegen waardoor men sneller valt. Knieën worden relatief veel en zwaar belast. Daarom is het belangrijk om ze zo snel mogelijk te ontlasten.

  Kniepijn door spierspanning

  Spanning en spierspanning zorgen ervoor dat spieren korter worden. Hierdoor ontstaat er teveel wrijving en wordt bewegen pijnlijk. Vaak zijn het de spieren rondom de knie die te sterk zijn aangespannen. De bovenbeenspieren, de hamstrings of de kuitspieren kunnen overbelast of verkrampt zijn waardoor bewegen van de knie pijnlijk is.

  Een misschien minder bekend fenomeen is dat kniepijn ook verderop in het lichaam zijn oorzaak kan vinden. Dit komt omdat het lichaam de functie van bewegen heeft. En het hele lichaam beweegt wanneer we bijvoorbeeld lopen. Zo kan het zijn dat wanneer onze adem chronisch te hoog is we dit patroon herkennen:

  kniepijn oorzaken acupunctuur Purmerend hoorn en Zaandam

  Daarom nemen we bij onze acupucntuurbehandeling altijd een uitgebreide diagnose af. Daardoor kunnen we het hele probleem in kaart brengen, van oorzaak tot gevolg, en dit goed behandelen.

  Kniepijn door artrose

  Artrose, slijtage, ontstaat door overbelasting. Logischerwijs komt dit steeds vaker voor naarmate mensen ouder worden. Wat heel belangrijk hierbij is, is dat de gewrichten goed bewogen blijven worden. Rust roest. Door een gewricht weer de volledige beweging te laten maken kan het lichaam: 1) het gewricht beter smeren. Waardoor bewegen weer makkelijker wordt. En 2) waardoor het lichaam zichzelf beter herstelt. Met acupunctuur wordt er gezorgd voor pijnverlichting en extra doorbloeding. Hierdoor kan je de knie weer beter gebruiken.

  Kniepijn door een ontsteking

  Wanneer pijn en verkramping lang aanhouden ontstaat er een ontsteking. Wat op zijn beurt ook weer voor zwelling en pijn zorgt. In de diagnose volgens Chinese geneeswijzen zijn dit tekenen van hitte en afvalstoffen. Afvalstoffen en pijn samen zorgen voor een slechte circulatie. Dit heeft het gevolg dat de pijnklacht zichzelf in stand houd. Er is een actie nodig om dit actief te ontspannen en ontlasten. Voorbeelden van ontsteking zijn een slijmbeurs ontsteking of een peesontsteking.

  Kniepijn door reuma

  Zoals gezegd spelen afvalstoffen, hitte en circulatie mogelijk een rol bij een pijnlijke knie. Maar ook koude kan hier zijn invloed op hebben omdat kou verkrampt. Wanneer afvalstoffen niet op de normale manier afgevoerd kunnen worden, neemt het lichaam noodmaatregelen. De eens lichaamseigen stoffen worden nu als vijand gezien en het lichaam probeert ze met een immuunreactie alsnog op te ruimen.

  Het samenspel tussen warmte (ontsteking), koude, afvalstoffen en circulatie noemen we in Chinese geneeswijzen het Bi-syndroom. En het laat zich kenmerken door pijn en klachten die erg wisselend zijn van zowel intensiteit als locatie. Niet gek als je bedenkt hoe de verschillende genoemde factoren elkaar kunnen beïnvloeden.

  Met onze kennis en ervaring zijn we in staat om jouw complexe pijn ten eerste te voorzien van een juiste diagnose. En daardoor ten tweede juist te behandelen.

  Wat andere mensen zeiden over hun acupunctuurbehandeling

  Binnen een aantal behandelingen was ik van mijn klachten af. Ik voelde me een stuk energieker!

  — Ella (last van menstruatiepijn)

  Meer informatie over onze kniepijn behandeling in Purmerend?

  Foto AlexAlex Djukanovic is acupuncturist en kruidentherapeut met een achtergrond in biochemie (MSc). Met zijn praktijk Nurture Your Nature – Acupunctuur Purmerend helpt hij mensen beter worden, zonder bijwerkingen. Ook voor de omgeving: Amsterdam Noord, Hoorn, Edam-Volendam en Zaandam zijn we goed te bereiken. Heb je een vraag? Neem dan contact op met Alex – hij helpt je graag!