• Nekpijn behandeling acupunctuur Purmerend Nekpijn is de meest behandelde klacht in onze praktijk voor acupunctuur. We zijn gespecialiseerd in het behandelen van pijn én nekklachten. Onze methode kenmerkt zich door de hoge effectiviteit en het snelle resultaat. Lees verder over de oorzaken, symptomen en onze behandeling van nekklachten.

  Of ga hier naar: Hoofdpijn – schouderpijnrugpijnkniepijn – gewrichtspijn.

  Oorzaken van nekpijn

  Voor de oorzaken van nekpijn moeten we onderscheid maken tussen acute en chronische klachten. Voor beide kunnen we helpen met het verlichten van de pijn. En daardoor het versnellen van je herstel.

  Acute nekklachten

  Acute nekklachten worden vaak veroorzaakt door een ongeluk, trauma op sportblessure. Daarnaast is plotselinge verkeerde beweging, blootstelling aan koude lucht (airco) of verkeerd liggen met slapen zijn ook bekende oorzaken.

  Chronische nekklachten

  Bij chronische klachten is de oorzaak van nekpijn het langdurig verkeerd gebruik van hoofd en nek. Veel computerwerk, gebogen hoofd met de mobiele telefoon en stress dragen daar aan bij.

  Nekklachten door stress

  Stress zorgt op 2 manieren voor nekklachten. Ten eerste zorgt het zelf voor verkramping en verstijving van spieren. Ten tweede zorgt de “hoge” ademhaling voor verdere verkramping. Wanneer stress lang aanhoudt kan het zijn dat er ongezonde houding en ademhalingspatronen ontstaan. Deze houden het probleem nog meer in stand.

  Kijk op de pagina voor stress en ontspanning voor meer informatie waarom het goed is om de gevolgen van stress in te dammen.

  Slijtage van nekwervels: artrose

  Nekwervel acupunctuur PurmerendMet ouder worden kunnen wervels versleten raken. Aan de ene kant kan er vernauwing optreden rond de wervels. En aan de andere kant kan er een uitstulping ontstaan van de tussenwervelschijf. Met als gevolg dat er zenuwpijn ontstaat. De gevolgen hiervan: pijn, kramp en bewegingsbeperking laten zich goed behandelen met acupunctuur.

  Whiplash

  Door een snelle heen en weer beweging van het hoofd kunnen de nek, maar ook het hoofd schade oplopen. Vaak gebeurt dit in een kop-staart botsing bij een auto-ongeluk. Als gevolg hiervan kunnen er chronische klachten optreden zoals hoofdpijn en nekpijn. Wist je dat klachten ook kunnen optreden een tijd (maanden tot een jaar) na het ongeluk zelf? Het trauma is dan al geweest, maar het lichaam is er nog niet van hersteld. Voor slachtoffers is het ook goed om te weten dat (hersen) trauma gepaard kan gaan met stemmingswisselingen en gedragsveranderingen. Met onze behandelmethode herstellen we de balans in het lichaam waardoor ook mentale klachten weer verbeteren.

  Complexe nekklachten

  Door slijtage, vernauwing (stenose) en zenuwbeknelling kunnen nekklachten complex zijn. Dat komt omdat er meerdere dingen tegelijk spelen waardoor de klacht tot nu toe nog niet verbeterde. Gelukkig kan met onze acupunctuurbehandeling de pijn direct verlicht worden waardoor ook bij complexe klachten of als andere behandelingen niet werkten.

  Symptomen van nekpijn

  • Stekende-, doffe-, en/of zenuwpijn
  • Bewegingsbeperking, kan niet naar links en rechts kijken
  • Hoofd kan niet omhoog of omlaag bewegen
  • Hoofdpijn
  • Schouderpijn
  • Kramp
  • Uitstralingsklachten: tintelingen in armen, handen en/of vingers (neuropathie)
  • Klachten die lijken op carpaal tunnel syndroom
  • Uitstralingsklachten: doofheid in handen en/of vingers

  Gevolgen van nekpijn

  anatomie van de nek - acupunctuur Purmerend Hoorn VolendamDe gevolgen van nekpijn kunnen heel groot zijn. Pijn is vermoeiend en een stressfactor op zich. Daarbij kan het zijn dat je niet kunt slapen van de pijn, autorijden niet meer gaat of dat sporten niet meer lukt.

  Medicatie kan noodzakelijk zijn, maar hierdoor kunnen er weer andere klachten optreden. Verdere moeheid en een aanslag op ons goede humeur zijn dan vaak het gevolg.

  In ernstige gevallen kan dit zelfs extra druk opleveren voor zowel prive- als werkrelaties. Zeker omdat we pijn niet direct zien. En omdat men soms denkt dat het “alleen maar tussen de oren zit”.

  Nekpijn behandelen met acupunctuur

  Voor iedere klacht is het belangrijk om uit te gaan van de functie van het gebied wat is aangedaan. Bij de nek is dat het kunnen bewegen, balanceren, draaien en buigen van het hoofd. Maar de nek moet het hoofd ook kunnen dragen. Omdat ons hoofd ongeveer 6-7 kilo weegt is dat geen kleine opgave. We moeten dus een goed functionerende nek hebben om dat te kunnen dragen.

  Met onze acupunctuur-methode zorgen we ervoor dat:

  • De doorbloeding van de nek vergroot wordt
  • Dat de pijn en ontstekingen verminderen
  • Dat de beweging van de nek verbetert

  Het hoofd wordt hierdoor makkelijker te bewegen. Ook hierdoor treedt herstel op. Doordat de nek minder verkeerd (verkrampt) belast wordt neemt de pijn makkelijker af. In de afbeelding hieronder zie je het verloop van onze behandelingen terug:

  De voordelen van onze acupunctuur methode

  • Direct verlichting van de pijn
  • Verbetering van je klachten, ook als andere therapie niet werkte
  • Geen medicatie of bijwerkingen
  • Geen naalden in het aangedane gebied
  • Duurzaam en blijvend herstel van binnenuit
  • Diepe ontspanning
  • Beter slapen

  Wat andere mensen zeiden over hun acupunctuurbehandeling

  Het lukt nu om zonder slaapmedicatie te slapen.

  — Carolien (last van burnout)

  Oefening bij nekpijn

  Heb je last van nekpijn? Op een rustige en zachte manier je nek rekken en strekken kan dan goed zijn. Let wel dat je nooit een beweging forceert. De oefeningen uit de onderstaande video zijn goed als je milde (en niet complexe) pijnklachten hebt.

   

  Meer informatie nekpijn behandelen in Purmerend?

  Foto AlexAlex Djukanovic is acupuncturist en kruidentherapeut met een achtergrond in biochemie (MSc). Met zijn praktijk Nurture Your Nature – Acupunctuur Purmerend helpt hij mensen beter worden, zonder bijwerkingen. Ook voor de omgeving: Hoorn, Volendam en Zaandam zijn we goed te bereiken. Heb je een vraag? Neem dan contact op met Alex – hij helpt je graag!