• Schouderpijn - acupunctuur Purmerend - Hoorn en Amsterdam NoordSchouderpijn is, na nekpijn, de meest behandelde klacht in onze praktijk. We zijn gespecialiseerd in het behandelen van pijn- én schouderklachten. Ook als andere behandelingen niet hebben geholpen, kan onze behandeling snel voor verbetering zorgen.

  Naar: Hoofdpijn – nekpijn – rugpijnkniepijn – gewrichtspijn.

  Symptomen van schouderpijn

  Schouderpijn gaat vaak gepaard met 1 of meerdere van de volgende symptomen:

  • Verschillende soorten pijn: stekend, zeurend, dof, scherp of zenuwpijn
  • Pijn in gebieden om de schouder: rugpijn, nekpijn of hoofdpijn
  • Bewegingsbeperking
  • Krachtverlies
  • Tintelingen
  • Kramp
  • Uitstraling naar bovenarm of onderarm

  Naast deze symptomen kan de pijn slaap verstoren en mede daarmee voor veel moeheid zorgen. Veel pijn en bewegingsbeperking samen kunnen een grote hindernis zijn. Ze kunnen veel dagelijkse handelingen onmogelijk maken. Mentaal en emotioneel kan dit ons ook veranderen. We zijn sneller geïrriteerd

  Soorten schouderpijn

  Scheur in spier of pees

  anatomie schouder - acupunctuur PurmerendSchouderpijn als gevolg van trauma of een sportblessure kan gepaard gaan met een scheur van een spier of pees. Bij een volledige schuur is het waarschijnlijk dat een operatie nodig zal zijn. Maar bij een gedeeltelijke scheur en voldoende functionaliteit is de overweging (van de arts) om in die situatie niet te opereren. Het doel daarvan is dat om het gebied zelf te laten herstellen.

  Natuurlijk herstel in deze situatie heeft belangrijke voordelen. Het belangrijkste is dat risico op verdere schade hiermee beperkt blijft. Acupunctuur helpt hierbij door de pijn te verlichten en herstel te bespoedigen. Zo is het voorkomen van een operatie een belangrijke overweging om te kiezen voor onze acupunctuur methode.

  Frozen shoulder

  Bij een frozen shoulder is er veel bewegingsbeperking voor een lange tijd. Het gewrichtskapsel is verstijfd en zorgt daardoor voor veel pijn. Omdat de bewegingsbeperking het probleem in stand houd, is er tijdens de behandeling veel aandacht voor bewegen. Tot de pijngrens uiteraard, niet daarvoor bij. Ook geven we oefeningen mee die je veilig thuis kan doen om het herstel te versnellen.

  Naast gebrekkige circulatie is de diagnose van een frozen shoulder vaak uitgebreider. Vaak zien we dat afvalstoffen en kou in het lichaam gepaard gaan met een frozen shoulder. Wat de naam heel toepasselijk maakt. De link met afvalstoffen is ook te maken via diabetes. Veel mensen met een frozen shoulder hebben hier last van.

  Om de afvalstoffen uit het gebied weg te krijgen en om het gebied op te warmen (van binnen uit)kan de behandeling gecombineerd worden met Chinese kruiden. Ook helpt dit het herstel te versnellen. Want herstellen van deze klacht kan relatief lang duren. Merk je bewegingsbeperking in je schouder? Hoe sneller je behandelt, hoe sneller je herstelt!

  Rotatoren manchet-  rotator cuff

  Dit zijn de diepe schouderspieren die om het de schouderkop zitten. Ze zorgen voor de stabiliteit maar zijn ook belangrijk voor de draaiende beweging van de armen. Door een verkeerde beweging, overbelasting of blessure en trauma kunnen er schuren in de spieren ontstaan. Soms raken de pezen bij de schouderkop hierdoor ontstoken met veel pijn en zwelling als gevolg. Als er een operatie nodig is kan onze acupunctuur behandeling helpen met het herstel.

  Als het probleem komt door langdurig overbelasting raken de spieren, pezen en vliezen daaromheen geïrriteerd. Een deel van het probleem is dat dit pijnlijk is. Maar een ander deel is dat deze structuren ook gaan verkrampen. Hierdoor ontstaat er minder ruimte in het hele gebied. Bij iedere beweging ontstaat wrijving en verergert de pijn. Met onze behandeling met naaldjes op afstand (distale acupunctuur) zorgen we ervoor dat het gebied van binnenuit ontspannen wordt. Hierdoor neemt de pijn af en kan de schouder weer normaal bewegen.

  Slijmbeursontsteking

  ontstoken slijmbeurs - acupunctuur PurmerendEen slijmbeurs of bursa is een soort stootkussentje tussen 2 bewegende onderdelen. Het zorgt voor minder wrijving tussen structuren en het kan ook dienen als een buffer bij een harde klap of stoot. Door te veel wrijving en belasting kan de slijmbeurs gaan ontsteken. Bij zowel overbelasting als een trauma is het belangrijk om het gebied te ontspannen. Hierdoor kan het lichaam deze gebieden herstellen, onder andere met verhoogde bloedcirculatie. Onze acupunctuur balansmethode helpt met de ontspanning, de circulatie te verhogen en ontsteking te verminderen.

  Acupunctuur bij schouderpijn

  schouderpijn schouderblad acupunctuur Purmerend Hoorn en Amsterdam NoordPijnklachten zijn in Chinese geneeswijzen een blokkade van energie en bloed. Wanneer afvalstoffen ophopen ontstaat er swelling. En wanneer die ontstoken raakt ontstaat er hitte. Met acupunctuur wordt de doorbloeding vergroot, afvalstoffen afgevoerd en ontsteking geremd. Hierdoor neemt de pijn af en kan het schoudergebied snel weer herstellen.

  Naast de blokkade van energie en bloed wordt de diagnose gesteld op basis van welke meridiaan of meridianen zijn aangedaan. Dit gebeurt eenvoudig door te vertellen waar je precies last hebt.

  Onze behandeling met acupunctuur heeft direct effect. En er worden geen naaldjes in het pijnlijke gebied gezet. Wel zo prettig!

  Wat andere mensen zeiden over hun acupunctuurbehandeling

  Ik ben Michel en ben bij Alex gekomen omdat ik veel pijn in mijn schouder had en kon mijn arm niet meer optillen. En na 6 behandelingen ben ik helemaal pijnvrij. Super blij mee als ik weer ergens last van krijg ga ik zeker weer naar Alex toe. Gr.Michel

  — Michel (last van pijnlijke schouder)

  Oefening bij schouderpijn

  Heb je last van schouderpijn?  Rekken en strekken kan dan goed zijn om het schoudergewricht te ontlasten. Let wel dat je nooit een beweging forceert. Kijk ook bij het blog dat we schreven over deze hangoefening bij schouderpijn.

   

   

  Meer informatie schouderpijn behandelen in Purmerend?

  Foto AlexAlex Djukanovic is acupuncturist en kruidentherapeut met een achtergrond in biochemie (MSc). Met zijn praktijk Nurture Your Nature – Acupunctuur Purmerend helpt hij mensen beter worden, zonder bijwerkingen. Ook voor de omgeving: Amsterdam Noord, Hoorn, Volendam en Zaandam zijn we goed te bereiken. Heb je een vraag? Neem dan contact op met Alex – hij helpt je graag!