• Gemiddeld 5-10 behandelingen. Maar dat kan erg verschillen per persoon en situatie. Hieronder leggen we het verder uit.

    Het is belangrijk om onderscheid te maken tussen het effect wat je merkt (verlichting en verbetering) en de tijd die het duurt voordat je helemaal beter bent. Het effect van verlichting en verbetering is er vrij snel. Voor pijn zelfs direct. Voor andere klachten kan het zijn dat het effect moet opbouwen. Maar binnen 5 behandelingen zal er verbetering merkbaar zijn.

    Om helemaal beter te worden kan dus langer duren. Dat heeft een aantal oorzaken. Tijd is een belangrijke bij veel chronische klachten heeft het probleem zich over jaren heen opgebouwd. Dan is het ook logisch dat er meer tijd nodig is voor het herstel. (blijft nog steeds dat je binnen 5 keer effect merkt, zo niet direct).

    Een andere belangrijke factor is belasting. Met de therapie herstel je, maar ben je dus nog niet in 1 keer beter. Het herstel is dan nog fragiel, maar het lichaam wordt al wel weer belast tussen behandelingen door (dat is normaal). Daardoor kan de klacht tussen behandelingen door weer tijdelijk toenemen.

    Wil je meer weten over hoeveel behandelingen je nodig hebt? Kijk dan op de pagina voor jouw behandelplan.