• De frequentie van behandelingen is meestal 1x per week. Dat wordt zo gedaan totdat de klachten de hele week weg zijn.

    Dan wordt de frequentie 1x per 2 weken (totdat de klachten 2 weken weg zijn). Dan 1x per 3 weken (tot dat de klachten 3 weken weg zijn) en als laatste 1x per 4 weken. Wanneer de klachten 4 weken weg zijn ben je uitbehandeld!

    Bij ernstige pijn is de frequentie soms 2 of 3 keer per week. Dat is in dat geval effectiever dan beginnen met 1 keer per week. De pijn komt tussendoor meestal terug (door dagelijkse belasting, dat is normaal). Als de pijn helemaal op het oude niveau is bij de volgende behandeling, dan duurt de therapie heel lang.

    Scenario 1): Stel iemand komt met pijnscore 9, bij de behandeling verlicht de pijn en gaat die naar 2. Een week later zou de pijnscore weer 8 of 9 kunnen zijn. De prognose is dat het traject zo best lang kan duren, misschien wel 10-15 weken.

    Scenario 2): Stel deze zelfde persoon komt binnen met pijnscore 9. Na behandelen gaat de pijnscore naar 2. Maar nu komt deze persoon na 3 dagen weer terug. Bij de tweede behandeling is pijnscore bij aanvang 5. Wanneer de behandeling dan weer herhaalt wordt gaat de pijn helemaal naar 0. Dat betekent minder pijn, maar ook meer zekerheid dat de behandeling zal slagen. In dit geval wellicht in 6 weken (= 12 behandelingen).