• carpaal tunnel syndroom overbelasting - acupunctuur purmerend

  Carpaal tunnel syndroom is een klacht die we met regelmaat tegen komen in onze praktijk. Het is een klacht waarbij acupunctuur zeer het overwegen waard is omdat een operatie voorkomen bij het polsgewricht erg belangrijk is. Een operatie en het herstel daarvan kan ingewikkeld zijn, omdat de pols qua bewegingen een complex gebied is. Lees snel verder over hoe we je kunnen helpen van de pijn af te komen, zonder bijwerkingen!

  Naar: Nekpijn – schouderpijn – rugpijn – kniepijn – gewrichtspijn.

  Oorzaken en symptomen van carpaal tunnel syndroom

  carpaal tunnel syndroom - acupunctuur purmerendBij carpaal tunnel syndroom is de middelste zenuw van de hand (nervus medianus) bekneld geraakt. Overbelasting, beschadiging (trauma) of onbalans in hormonen (vocht vast houden) worden gezien als mogelijke oorzaken. Dit zijn de belangrijkste symptomen:

  • Pijn in de palm van de hand en vingers
  • Uitstraling naar de arm
  • Tintelingen
  • Stijfheid
  • Krachtverlies
  • Onhandigheid, dingen laten vallen
  • Hand of arm niet (goed) kunnen gebruiken

  Vaak is de pink uitgesloten van de pijn en tintelingen, maar niet altijd. Meestal zijn de middel- en ringvinger het meest gevoelig.

  Carpaal tunnel syndroom tijdens en na zwangerschap

  Carpaal tunnel syndroom kan ontstaan tijdens de zwangerschap. Wanneer de hormoonhuishouding uit balans is kan er vochtophoping optreden. Er wordt dan druk uitgeoefend op de zenuw bij de pols. Deze raakt bekneld en dat geeft weer pijn. Vaak gaat de pijn vanzelf weer weg. Maar als dat niet gebeurt, of als de pijn heel intens is, is acupunctuur een veilige en goede manier om snel van de pijn af te komen.

  Ook na de zwangerschap kan het carpaal tunnel syndroom optreden. Een mogelijk oorzaak hiervan is overbelasting. Op een achtergrond van vermoeidheid door de bevalling en onderbroken slaap kan het lichaam minder hebben. Tel daarbij op veel herhalende bewegingen zoals het kindje vasthouden, flesjes maken, verschonen enz. kunnen na een tijd voor overbelasting zorgen.

  Met onze balansmethode kunnen we zowel helpen tegen de pijn, als de mogelijk hormonale oorzaak daarvan.

  Acupunctuur behandeling voor carpaal tunnel syndroom

  Met onze acupunctuur methode is er meestal direct verlichting van de pijn. Door vervolgens de behandeling te herhalen zal de pijnvrije periode steeds langer worden tot behandeling niet meer nodig is.

  Acupunctuur heeft een aantal goed onderzochte eigenschappen, die relevant zijn bij het carpaal tunnelsyndroom:

  • Vergroot de lokale doorbloeding
  • Natuurlijke pijnstillers komen vrij in het lichaam
  • Natuurlijke ontstekingsremmers komen vrij in het lichaam
  • Natuurlijk kalmerende stoffen komen vrij

  Genoeg redenen om acupunctuur in te zetten bij carpaal tunnel syndroom. Blijf niet zitten met de pijn en maak een afspraak!

   

  Acupressuur bij carpaal tunnel syndroom

  In de onderstaande video kan je een goed rekoefening voor de pols zien. Ook worden er 2 acupressuur punten gebruikt die heel goed zijn om het polsgebied te ondersteunen. Dat zijn Pericard 6 en Driewarmer 5. Pericard 6 wordt ook wel gebruikt voor ontspanning, een mooie toevoeging.

  Ervaringen met acupunctuur bij pijnklachten

  Binnen een aantal behandelingen was ik van mijn klachten af. Ik voelde me een stuk energieker!

  — Ella (last van menstruatiepijn)

  Meer informatie over onze behandeling in Purmerend?

  Foto AlexAlex Djukanovic is acupuncturist en kruidentherapeut met een achtergrond in biochemie (MSc). Met zijn praktijk Nurture Your Nature – Acupunctuur Purmerend helpt hij mensen beter worden, zonder bijwerkingen. Ook voor de omgeving: Amsterdam Noord, Hoorn, Edam-Volendam en Zaandam zijn we goed te bereiken. Heb je een vraag? Neem dan contact op met Alex – hij helpt je graag!

  Informatie over de diverse symptomen komt van thuisarts.nl.