Kruiden

Hoewel in Nederland acupunctuur de meest bekende vorm van Chinese geneeswijzen is, is kruidentherapie van oudsher de meest belangrijke vorm. Ook in het westen hadden wij kruidengeneeskunde, maar door de moderne ontwikkelingen en andere redenen is deze kennis grotendeels verloren gegaan.

Chinese kruidenformules

De grootste kracht van de Chinese kruidenleer is de opbouw in formules. De opbouw hiervan houdt rekening met een juiste dosering, verminderd bijwerkingen en zorgt voor een versterkend effect.

De dosering is uiteraard belangrijk: de concentratie moet hoog genoeg zijn voor om effect te hebben. Maar het moet niet zo hoog zijn dat er bijwerkingen optreden. Bijwerkingen kunnen optreden, maar bij een goede diagnose en normaal gebruik zal dit normaal gesproken niet te verwachten zijn. Als er bijwerkingen zijn, zijn ze meestal mild van aard. Soms kan er een wat opgeblazen gevoel zijn, of moet iemand meer plassen bijvoorbeeld. De kruiden die voorgeschreven worden komen van gespecialiseerde kruidenapotheken. Zij zorgen voor en staan garant voor de beste kwaliteit en grootst mogelijke veiligheid. Daarvoor volgens ze alle geldige regels om de beste producten op de markt te zetten. De producten waar wij mee werken zijn of kant en klare patent formules, of kruidenpreparaten die op maat zijn gemaakt.

Vormen van kruiden

Kruiden kunnen op veel manieren gebruikt worden. Meestal worden er 2 of 3 keer per dag tabletjes genomen. Alle formules kunnen gecombineerd worden met acupunctuurbehandelingen. De diagnose verschilt niet per vorm van therapie. Acupunctuur en kruiden samen zijn een hele sterke combinatie.

Patent formules
Voor meer algemene klachten, of klachten die duidelijk in 1 specifiek patroon vallen. Deze kunt u in de praktijk kopen.

Kruidenformule op maat
Voor klachten die niet in 1 specifiek patroon vallen. Of voor 1 belangrijke klacht, met ook belangrijke nevenklachten. De formules op maat kunnen ook als tabletten worden voorgeschreven voor E 5,- meerprijs. Wij doen voor u de bestelling bij de kruidenapotheek en u krijgt de kruiden thuisgestuurd. De betaling voor de kruiden doet u direct aan de apotheek zelf (binnen 2 weken na ontvangst van de kruiden).

Wanneer u ook onder behandeling bent voor acupunctuur zal er 1 maal een meerprijs van E 7,50 worden gerekend voor het uitzoeken van de formule. Wanneer u niet onder behandeling met voor acupunctuur geldt het normale tarief voor consult.

Hydrofyl concentraat
Hydrofyl concentraten zijn alcoholvrije druppels met daarin de kruiden opgelost. Deze zijn bijzonder goed geschikt voor kleine kinderen en baby’s. Ook voor volwassenen die tabletten niet kunnen of willen nemen is dit een goed alternatief. Deze vorm van kruiden is wat bewerkelijker om te maken en dus een duurdere optie.

De kracht van kruiden

Kruidentherapie is een krachtig en effectieve manier om u te helpen bij en met uw klachten. Voor therapie onderscheiden Chinese kruiden zich door de formule-vorm. Uiteraard onderscheiden zij zich ook door de diagnostiek die achter het gebruikt ligt. Voor vragen, neem contact op!