• Hoewel in Nederland acupunctuur de meest bekende vorm van Chinese geneeswijzen is, is kruidentherapie van oudsher de meer belangrijke vorm. We zijn heel blij om deze mooie en effectieve behandelvorm aan te kunnen bieden. Met kruiden werk je dagelijks aan het verbeteren van je gezondheid, zonder dat het veel tijd of moeite kost. Samen met een acupunctuur behandeling wordt het effect van beide behadelingen ook nog eens vergroot. ideaal voor complexe en/of intense klachten.

  Chinese kruidenformules

  De grootste kracht van de Chinese kruidenleer is de opbouw in formules.
  De dosering is uiteraard belangrijk: de concentratie moet hoog genoeg zijn voor om effect te hebben. Maar het moet niet zo hoog zijn dat er bijwerkingen optreden. Bijwerkingen kunnen optreden, maar bij een goede diagnose en normaal gebruik zal dit normaal gesproken niet te verwachten zijn. Als er bijwerkingen zijn, zijn ze meestal mild van aard. Soms kan er een wat opgeblazen gevoel zijn, of moet iemand meer plassen bijvoorbeeld. De kruiden die voorgeschreven worden komen van gespecialiseerde kruidenapotheken. Zij zorgen voor en staan garant voor de beste kwaliteit en grootst mogelijke veiligheid. Daarvoor volgens ze alle geldige regels om de beste producten op de markt te zetten. De producten waar wij mee werken zijn of kant en klare patent formules, of kruidenpreparaten die op maat zijn gemaakt.

  Vormen van kruiden

  Kruiden kunnen op veel manieren gebruikt worden. Meestal worden er 2 of 3 keer per dag tabletjes genomen. Alle formules kunnen gecombineerd worden met acupunctuurbehandelingen. De diagnose verschilt niet per vorm van therapie. Acupunctuur en kruiden samen zijn een hele sterke combinatie.

  Patent formules
  Voor veelvoorkomende klachten, of klachten die duidelijk in 1 specifiek patroon vallen. Voor de meeste klachten hebben we deze op voorraad in de praktijk.

  Kruidenformule op maat
  Voor klachten die niet in 1 specifiek patroon vallen. Of voor 1 belangrijke klacht, met ook belangrijke nevenklachten. Wij doen de bestelling bij de kruidenapotheek en je krijgt de kruiden binnen 2 dagen thuisgestuurd. De betaling voor de kruiden doet je direct aan de apotheek zelf (binnen 2 weken na ontvangst van de kruiden).

  Hydrofyl concentraat
  Hydrofyl concentraten zijn alcoholvrije druppels met daarin de kruiden opgelost. Deze zijn bijzonder goed geschikt voor kleine kinderen en baby’s. Ook voor volwassenen die tabletten niet kunnen of willen nemen is dit een goed alternatief.

  Kosten

  Het gebruik van kruiden kost ongeveer E 10,- per week.
  Wanneer je ook onder behandeling bent voor acupunctuur komt daar 1 maal een meerprijs van E 7,50 bij voor het uitzoeken van de formule. Wanneer je niet onder behandeling met voor acupunctuur geldt het normale tarief voor het consult. Kijk hier voor meer informatie over prijzen en de behandeling.

  De kracht van kruiden

  Kruidentherapie is een krachtig en effectieve manier om je te helpen met je klachten. Als therapie onderscheiden Chinese kruiden zich door hun uitgebalanceerde doseringen in de formules. En voor jou is het een mogelijkheid om dagelijks te werken aan je gezondheid, zonder dat het veel tijd of moeite kost. We leggen alles uit over de kracht van Chinese kruiden in dit blog. Voor vragen, neem contact op, of kijk eens op de pagina met veel gestelde vragen!