• Pijnklachten worden effectief met acupunctuur behandeld

  Pijnklachten zijn heel goed te behandelen met acupunctuur. In Purmerend onderscheiden wij ons door directe pijnverlichting. En doordat er bij de behandeling géén naalden in het pijnlijke gebied worden gezet. Hoe dit kan? Omdat wij gespecialiseerd zijn in effectieve pijnbestrijding door acupunctuur.

  Pijnbestrijding zonder bijwerkingen

  Daarnaast is de pijnbehandeling erop gericht om direct voor verlichting te zorgen. Dat is dus zonder medicatie en de bijwerkingen daarvan! Pijn behandelen is een van de best onderzochte toepassingen van acupunctuur. De positieve effecten worden onderbouwd door veel wetenschappelijke onderzoeken. In diverse ziekenhuizen en pijnklinieken wordt acupunctuur wordt ingezet als eerste keus in plaatst van pijnbestrijding met medicatie. Ook wordt acupunctuur steeds meer gezien als alternatief om een rugoperatie te voorkomen. Niet alleen pijn maar ook aanverwante klachten als doofheid, tintelen, gevoelloosheid stijfheid, zwelling en bewegingsbeperking kunnen worden behandeld met acupunctuur. We staan voor je klaar om alle pijnklachten de behandelen: acuut & chronisch, blessure of trauma.

  Acupunctuur – minder pijn en sneller herstel van je pijnklachten

  De methoden voor pijn behandelen die we in de praktijk gebruiken zijn voornamelijk die van Dr. Tan en Dr. Tung. Wat dat voor jou betekent is dat we werken aan directe pijnverlichting. En ook dat er geen naalden in het pijnlijke gebied worden gezet. Dit is een belangrijk verschil met dry-needling. Dit is ook een goede therapie, alleen vergeleken met acupunctuur is het effect relatief lokaal.

  Blijvend herstel met acupunctuur 

  Bij Nurture Your Nature zetten we de naalden op afstand van de klacht. Dat zorgt ervoor dat niet alleen de pijnlijke plek herstelt en ontspant, maar ook de weefsels eromheen en die ernaar toe lijden. En dit houdt in dat het herstel structureel is. Je hele lichaam gaat er beter door werken!  

  Acupunctuur behandelplan

  Het effect moet dan wel nog opgebouwd worden – de schade aan het lijf moet immers hersteld worden en ook de belasting in het dagelijks leven maakt dat de pijn tijdelijk terug kan komen tussen de behandelingen. Wat je zal merken is dat de pijn tussendoor minder is, of dat de belastbaarheid groter wordt (je kunt meer doen) of dat de pijn minder vaak terugkomt. Het is belangrijk om zoveel mogelijk overbelasting te voorkomen tijdens een behandeltraject: zodat je meer herstelt dan terugvalt. Dat is ook de reden dat de frequentie van de behandeling zeker wekelijks moet zijn in het begin, soms ook vaker. Zodra in een week de klachten uitblijven wordt de frequente van behandelen ook lager, naar 1 keer per 2- en daarna per 3 weken, enzovoort. Wanneer de pijnklachten wegblijven is de behandeling klaar! Kijk hier voor meer informatie over ons behandelplan.

  Diverse oorzaken van pijn

  Op deze pagina vindt je met name informatie over fysiek gerelateerde pijnklachten. Hoofdpijn is daar eigenlijk wel een uitzondering op. Dit staat hier wel beschreven omdat het zoveel voorkomt – en omdat acupunctuur er zo goed bij helpt!
  Voor meer informatie over buikpijn en spijsverteringsklachten klik je hier.
  Voor meer informatie over buikpijn en klachten rond de menstruatie klik je hier.

  Pijn behandelen met acupunctuur en kruiden

  In sommige situaties is het aan te raden om acupunctuur te combineren met het gebruik van kruiden. Ze versterken elkaars effect en maken de behandeling van pijnklachten krachtiger en effectiever. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  – Acute klachten
  – Auto-immuunziekte
  – Chronische klachten
  – Herstel trauma, operatie en botbreuken
  – Intense pijn
  – Klachten door ouderdom en slijtage van de gewrichten (artrose)
  – Zwelling

  Het voordeel van werken met kruiden is dat er dagelijks gewerkt wordt aan herstel. Dit maakt de behandeling effectiever voor situaties die daarom vragen. Dat kan zijn diverse soorten acute of chronische klachten. Of bijvoorbeeld bij (sport) blessures waarbij snelheid van herstel belangrijk is.
  Lees in dit blog meer over meer over de kracht van Chinese kruiden.

  Artrose

  Ook bij artrose is herstel mogelijk. Omdat artrose vaak een chronisch karakter heeft en omdat er een fysieke verandering heeft plaatsgevonden in het lichaam kan herstel wel langer duren. Daarom is een gecombineerde behandeling van acupunctuur en kruiden hier aan te bevelen. Meer informatie over gewrichtsklachten.

  Carpaal tunnel syndroom

  Ook voor deze vernauwing van het zenuwkanaal in de polsen kan acupunctuur verlichting bieden. Acupunctuur ontspant het polsgebied van binnenuit waardoor het lichaam een nieuwe balans gaat vinden, zonder pijn en uitvalverschijnselen in handen en vingers zoals doofheid, tintelen en verminderd gevoel. Meer informatie over het carpaal tunnel syndroom.

  Hernia

  Ook bij een hernia is herstel mogelijk. Het lijkt misschien gek dat het zetten van naalden fysieke afwijking zoals een hernia kan herstellen. De effecten van acupunctuur hierin zijn tweeledig. Op de eerste plaats wordt de pijn behandeld. Ten tweede is er het fysieke herstel. Doordat de pijn verminderd kan het gebied van de hernia (en de structuren daaromheen) ontspannen en kan de doorbloeding daar toenemen. Door het blijven herhalen van de behandeling (al dan niet gecombineerd met kruiden) moet het lichaam steeds iets meer ontspannen en herstellen dan dat er weer pijn en verkramping op treedt.

  Hoofdpijn en migraine

  Hoofdpijn en migraine kunnen bijzonder heftig zijn. Acupunctuur in de meeste gevallen erg goed hiertegen. Vaak hoofdpijn het gevolg van een onderliggende onbalans. We helpen met direct de pijn te verlichten op korte termijn. En op lange termijn helpen we met het aanspreken van de onderliggende problemen waardoor er blijvend verbetering op kan treden. Meer informatie over hoofdpijn en migraine.

  Nek- en schouderklachten

  Nek- en schouderklachten komen veel voor, we hebben veel zittend en computerwerk en bewegen vaak minder. Spanning kan zich dan opbouwen in deze gebieden. We hebben zeer goede resultaten in de praktijk met het behandelen van dit soort klachten. Ook aanverwante klachten zoals een muisarm, doofheid, tintelen en beperkte beweging worden effectief aangepakt met acupunctuur. Meer informatie over nekpijn en schouderpijn.

  Ischias

  Sciatische zenuwpijn laat zicht heel goed behandelen met acupunctuur. De resultaten die we hier mee gehaald hebben zijn erg goed. Vaak is er ook lage rugpijn en/of uitstralingspijn naar de benen – wat ook goed oplost met acupunctuur.

  Kniepijn

  Kniepijn kan veel oorzaken hebben: een blessure, knieoperatie (nieuwe knie), nieuwe kruisbanden, verstuiking etc. Bij al deze problemen helpt acupunctuur met verlichting van pijn, vermindering van de zwelling. Hierdoor is beweging en belasting eerder mogelijk en kan er eerder (of verder) gegaan worden met fysiotherapie, bewegingstherapie of een andere vorm van revalidatie. Kijk hier voor meer informatie over kniepijn.

  Lage rugpijn en rugpijn

  Acupunctuur is bijzonder effectief voor rugklachten. Probeer het zeker uit als je hier last van hebt!

  Reumatische pijn

  Reuma is een complexe aandoening waarbij meerdere onderdelen aangesproken moeten worden in de behandeling: de pijn, een vorm van ontsteking en de onderliggende oorzaak. We hebben goede resultaten behaald met reumatische pijn. Er kunnen verschillende doelstellingen voor de behandeling zijn. Het is namelijk niet bij alle ziekten zo dat je voor genezing kan zorgen, in die gevallen kijken we dan naar het verbeteren van de kwaliteit van leven. Dat houdt in, minder pijn, minder pijnaanvallen, of minder pijn en minder behoefte aan medicatie. Kijk ook eens bij gewrichtsklachten.
  Of last van je immuunsysteem? Kijk  dan voor meer informatie ook op de allergiepagina.

  Sportblessures

  Als sporter maak je intensief gebruik van je lichaam en is een snel herstel belangrijk om de draad weer op te kunnen pakken. Door pijn en zwelling te verminderen kan er sneller begonnen worden met revalidatie. Acupunctuur en kruiden passen uitstekend in een hersteltraject naast andere therapieën zoals bijvoorbeeld fysiotherapie. Door onze lange ervaring met hersteltrajecten kunnen we je goed helpen adviseren hierover met betrekking tot de belastbaarheid en de uitzichten op herstel.

  Tennisarm

  Net als kniepijn is acupunctuur ook erg effectief voor deze klacht. We hebben veel succes met het behandelen van deze klacht. Kijk op deze pagina voor meer informatie over de behandeling van een tennisarm.

  Trauma of na een operatie

  Ook na trauma of herstel van een operatie is acupunctuur inzetbaar. Het verminderen van pijn kan het herstel bespoedigen. Soms als pijn heel intens is kan het ook de slaap belemmeren. Hier verlichting in vinden kan erg prettig zijn en goed voor het herstel. Een goede nachtrust helpt daar ook bij en maakt de situatie meer dragelijk.

  Acupunctuur Purmerend – voor al je pijnklachten

  Pijn is een intense klacht die allesoverheersend kan zijn. Het heeft invloed op je energiepijl, slaap en alle activiteiten die je onderneemt – of zou willen ondernemen. Weet dat er wat te doen is aan pijn, ook als je er al lang mee rond loopt of de klachten complex zijn of andere therapieën niet helpen. Heb je een vraag neem dan contact met ons op, we helpen je graag!

  Lees verder

  Kijk ook eens naar ons blog over pijn behandelen met acupunctuur.

  Dit is wat anderen zeggen over hun ervaring

  Een paar steekwoorden die wat mij betreft van toepassing zijn op Alex: integer, open-lenige geest, aandachtig, adequaat en vriendelijk.
  Daar waar 2 verschillende orthopeden geen vooruitgang boekten voor mijn ongewone klacht heeft Alex duidelijk resultaat gegenereerd.
  Al bijna 2 jaar stroomde mijn knieprothese 1 tot 2 maal per week vol met bloed.
  Gevolg: immobiliteit en veel pijn.
  Alex verdiepte zich gedurende de behandelingsperiode, nu ongeveer 2 maanden, in mijn speciale geval en vond nóg effectievere acupunctuurpunten om daadwerkelijk het tij te keren. Heel bijzonder!
  Vol vertrouwen zie ik het vervolg van de behandeling tegemoet.

  — Maria (last van kniepijn en bloeding)

  Meer weten over onze pijnbehandeling?

  Foto Alex

  Alex Djukanovic is acupuncturist en kruidentherapeut met een achtergrond in biochemie (MSc). Met zijn praktijk Nurture Your Nature – Acupunctuur Purmerend helpt hij mensen beter worden, zonder bijwerkingen. Heb je een vraag? Neem dan contact op met Alex – hij helpt je graag!