• Over Acupunctuur Purmerend Nurture your Nature

  Acupunctuur Purmerend Nurture Your Nature is gevestigd in de Wheermolen in Purmerend. Ons doel is om je zo snel mogelijk van je klacht af te helpen, op een natuurlijke manier, blijvend en zonder bijwerkingen. Dit doen wij met behulp van traditionele Chinese geneeskunde. Naast acupunctuur zijn wij tevens gespecialiseerd in cupping en behandeling met Chinese kruiden.

  Over Acupuncturist Alex Djukanovic

  Alex - acupuncturist en herbalist bij Nurture your Nature Acupunctuur PurmerendNa mijn opleiding scheikunde (biomoleculaire wetenschap)  verwonderde ik mij door alle kennis die er werd overgedragen. Je leert over cellen tot op de kleinste details. Van zeer veel moleculen kan men zijn functie in een cel achterhalen, de westerse wetenschap is hierin enorm bedreven.

  Maar met al die feitelijke kennis groeide mijn begrip van hoe het leven werkt nauwelijks. De chemische beschrijving van cellen is zo complex dat het onmogelijk is om begrip er van echt te doorgronden. Door te lezen over boeddhisme en door ervaring met vechtsporten wist ik hoe effectief en krachtig de Aziatische/boeddhistische filosofie was.

  Daarmee was de eerste stap gezet naar mijn nieuwe professie als acupuncturist en mijn denkwijze die meer filosofisch van aard is, en meer gegrond is in natuurfilosofie. Ik ben uitgekomen bij de Traditionele Chinese Geneeswijzen en daarin acupunctuur en kruiden.

  Het is heel verfrissend om kennis gemaakt te hebben met deze nieuwe schat aan informatie en een mooie denkwijze. Voor onze gezondheidszorg is het zeker een verrijking om meer conceptueel en holistisch met gezondheid om te gaan. Dat gezegd hebbende is acupunctuur geen theoretisch avontuur. Het is gestoeld op de verzamelde kennis, ervaring en resultaten over duizenden jaren heen.

  Met mijn achtergrond in zowel acupunctuur als onderzoek ben ik erg geïnteresseerd waarin deze twee elkaar kunnen versterken. Daartoe geef ik ook de les Evidence Based Medicine aan therapeuten. Doel hiervan is om een brug te slaan tussen TCG en “westerse” onderzoeken enerzijds en de gezondheidszorg anderzijds. Daarnaast beoefen ik Tai Chi en Yoga, twee mooie holistische oefenvormen waarover ik graag mijn ervaring deel om de behandeling te bevorderen. Ik doe zit zowel binnen als buiten Purmerend.

  Wat is acupunctuur?

  Acupunctuur is een integratieve therapie. Dit betekent dat je kijkt naar het hele beeld van de mens: lichaam, geest en emoties. Doordat we kijken naar zowel de oorzaak als gevolg van je klacht werkt de behandeling beter en is het resultaat blijvend. Ook is er aandacht voor mindfulness, voedings- en bewegingsadvies. Hiermee helpen we je om ook gezond te blijven nadat je klachten zijn verholpen.

  Acupunctuur naaldenAcupunctuur Purmerend

  Acupunctuur gebruikt kleine naalden. Deze naalden worden gezet in de acupunctuurpunten. Dat kan je een beetje voelen, maar is echt heel goed te doen. Het doel hiervan is om het zelfgenezend vermogen van het lichaam te stimuleren. Dit gebeurt door de doorbloeding te vergroten in het gebied van de klacht. Bij iedere cliënt worden er afzonderlijke naalden gebruikt, want hygiëne staat bij ons voorop.

  De werking van acupunctuur

  De werking van Acupunctuur is als volgt uit te leggen. In ons lichaam stromen bloed, voedingstoffen, zuurstoffen en energie in het algemeen. Door verschillende oorzaken kunnen die verschillende stromingen vertraagd worden, waardoor wij klachten ervaren.

  Door op de juiste plaatsen naalden te plaatsen, proberen we de verschillende stromen weer op gang te brengen. Deze werking van acupunctuur passen wij toe in onze praktijk en proberen wij u van uiteenlopende klachten te verhelpen.

  Acupunctuur Purmerend Nurture your Nature heeft zich met name gespecialiseerd in de volgende klachten:

  • Huidklachten

   Veel mensen hebben baat bij acupunctuur bij huidklachten, met en zonder het gebruik van kruiden. Ik heb succesvolle ervaringen met klachten zoals acne, eczeem, jeuk, psoriasis en roodheid van de huid.

  • Menstruatieklachten en hormonale gezondheid

   Het uitgangspunt bij een gezond lichaam is een pijn- en klachtenvrije menstruatie. Soms wordt de acupunctuurbehandeling hierbij ondersteund met kruiden. Ook ondersteuning van IVF of IUI horen tot de mogelijkheden. Kijk voor meer informatie op de pagina voor hormonale gezondheid.

  • Pijnklachten

   Denk hierbij o.a. aan blessures, hoofdpijn, migraine, buikpijn, lage rugpijn, reumatische pijn, gewrichtspijn en/of spierpijn. In Purmerend onderscheiden wij ons door een behandeling van pijnklachten waarbij géén naalden in het pijnlijke gebied worden gezet

  • Spijsverteringsklachten

   Dit soort klachten komt ook veel voor in de praktijk. Klachten waar ik mensen voor geholpen heb zijn onder andere: constipatie, diarree, IBS, opgeblazen buik enzovoort. Ook bij gewichtsproblemen kan ik hulp bieden.

  • Zwangerschap – ondersteuning bij IVF

   Bij een zwangerschapswens staan een gezond lichaam en een kalme gebalanceerde geest op de voorgrond bij de behandeling. Acupunctuur kan hulp bieden bij vruchtbaarheidsbevordering.

  • Ontspanning en slaap

   Hierin staat centraal: hoe ga ik om met mijn klacht en situatie? Hoe kan ik mijn situatie verbeteren en hoe niet? Aandachtspunten hierbij zijn o.a. omgaan met stress, ontspannen en ademhalingsoefeningen. Ontspanning en slaap zijn essentieel bij het halen van uw doelstellingen.

  • Ondersteuning van de behandeling van Kanker

   De behandeling van kanker kan heel ingrijpend zijn. Gelukkig is er met Chinese geneeswijzen veel mogelijk qua ondersteuning. Kijk hoe we kunnen ondersteunen bij de behandeling van kanker.

  Bekijk ook de  uitgebreide lijst van klachten waarbij Acupunctuur Purmerend – je kan helpen.

  Het doel van de behandeling is om je zo snel mogelijk beter te laten voelen. Staat je klacht hier niet bij en wil je jouw situatie toelichten? Neem dan vrijblijvend contact op, ik help je graag!

  Acupunctuur bij pijn: onze specialisatie

  In onze praktijk zijn we gespecialiseerd in het behandelen van pijn (methode van Dr. Tan & Tung), Alex geeft ook les in deze methode. Alle soorten pijn komen hiervoor in aanmerking, ongeacht de oorzaak. Acuut, chronisch, na trauma of operatie is allemaal mogelijk. Het streven is om tijdens de eerste behandeling de pijn al te verminderen. Vervolgens worden de behandelingen herhaald zodat het effect sterker wordt en blijvend is.

  Wat ook belangrijk is om te weten dat er geen naalden in het pijnlijke gebied gezet worden (zoals bij dry-needling). Als je pijn vergelijkt met een knoop in je veters, trek je ook aan het einde van de lus om die er uit te halen. Zo is het voor de naalden ook. Door op afstand het pijnlijke gebied te ontlasten kan het lichaam de pijnlijke plek weer herstellen.

  Door dit een aantal keer te herhalen bouwt het effect op en blijven de klachten weg. Dit betekent niet dat er nooit lokaal gewerkt wordt, maar voor acute pijnklachten proberen we dit wel te vermijden.

  Onderscheidend en effectief

  Wat wij willen is jouw doelen helpen te halen. Om dat te kunnen doen moet je controle krijgen en nemen over je gezondheid. Wanneer je niet goed slaapt, moe bent of pijn hebt enz. kan je niet doen wat je zou moeten of willen.

  Wij helpen en ondersteunen je met advies zodat je ook na je herstel gezond blijft. We zijn gedreven, effectief, persoonlijk en trots op ons werk. Lees over de resultaten en de ervaringen van mensen die je zijn voorgegaan.

  Specialist in kruidentherapie en cuppingtherapie

  Naast acupunctuur zijn we tevens gespecialiseerd in kruidentherapie. Dit is een hele effectieve manier van behandelen en kan ook toegepast worden om de acupunctuur behandeling te ondersteunen.Alex is docent voor de 1 jarige kruidenopleiding bij Qing-Bai, academie voor Chinese geneeswijzen.

  Ook bieden we cuppingtherapie aan wat naast gezond ook nog eens heerlijk ontspannend is. Meer weten? Je kunt altijd vrijblijvend contact opnemen als je een vraag hebt of je situatie wilt toelichten.

  De naam Acupunctuur Purmerend Nurture Your Nature

  De naam Acupunctuur Purmerend Nurture Your Nature van de praktijk is gebaseerd op het Chinese begrip “Yang-Sheng”, wat doorgaans vertaald wordt als “nurturing life” of “nurturing nature”. Naast deze definities omvat yang-sheng ook het vasthouden van gezondheid (health preservation), het voorkomen van ziekte en het leven voeden (life nourishment).

  Volgens de oude Chinese wijzen was het de kunst om zo te leven dat men geen levensenergie verspilt en in harmonie leeft met de natuur. Daarnaast was/is het ook nog eens de kunst om inzicht te krijgen in wat je unieke talenten zijn en zo te handelen (of niet te handelen!) dat alles in je leven in het teken staat van het goed kunnen uiten van die talenten. Dit gedachtegoed staat aan de grond van de praktijk Nurture Your Nature en is tegelijkertijd het streven om naar toe te werken.

  Acupunctuur Purmerend: Gemakkelijk te bereiken

  Nurture your Nature Acupunctuur Purmerend is gemakkelijk te bereiken vanuit Amsterdam, Ilpendam,  Landsmeer  en Monnickendam. Maar ook vanuit de regio Waterland: de Beemster, Edam-Volendam en de Zaanstreek. Boek je afspraak nu ook online:

  Neem nu contact op

  Foto AlexAlex Djukanovic is acupuncturist en kruidentherapeut met een achtergrond in biochemie (MSc). Met zijn praktijk Nurture Your Nature – Acupunctuur Purmerend helpt hij mensen beter worden, zonder bijwerkingen. Heb je een vraag? Neem dan contact op met Alex – hij helpt je graag!