• Pijnbestrijding bij nekpijn, rugpijn, hernia, atrose, zenuwpijn en meer

  Nurture Your Nature is pijnbestrijding specialist bij onder andere nekpijn,rugpijn, hernia, atrose, zenuwpijn en andere soorten van pijn, zoals bij reuma, frozen shoulder en nierstenen. Pijnbestrijding met acupunctuur biedt bij veruit de meeste mensen direct verlichting. Anders dan pijnbestrijding met medicijnen heeft pijnbestrijding met acupunctuur geen bijwerkingen. Wist je dat acupunctuur vaak twee keer zo effectief werkt en veiliger is dan pijnbestrijding met medicijnen?

   

   

   

 • Pijnbestrijding zonder bijwerkingen

  De behandeling van pijnbestrijding met acupunctuur werkt in bijna alle gevallen direct en kent geen bijwerkingen, zoals pijnstilling of medicijnen die wel kennen. Je hoeft je ook geen zorgen te maken dat er naalden worden gezet in het pijnlijke gebied. Dat betekent dat de behandeling zelf dus ook niet pijnlijk is.

  In onze praktijk behandelen wij onder andere de volgende aandoeningen:

  Daarnaast behandelen wij verschillende andere soorten van pijn, denk aan: ischias, hoofdpijn, hielspoor, heuppijn, jicht en andere vormen van pijn. Neem contact met ons op om jouw problemen te bespreken. Wij kunnen je dan ook direct informeren hoe acupunctuur je hierbij kan helpen. Pijnbestrijding is een veel gebruikte en zeer goed onderzochte toepassing van acupunctuur.

 • Hoe werkt pijnbestrijding met acupunctuur?

  Acupunctuur vergroot de bloeddoorstroming in de pijnlijke gebieden. Daardoor kunnen voedingstoffen weer aangevoerd- en afvalstoffen weer afgevoerd worden. Hierdoor kan het lichaam zichzelf weer genezen.

  Al duizenden jaren geleden was dit bekend in China en andere landen in Azie. En gelukkig kunnen wij hier nu nog gebruik van maken. Dagelijks maken we mensen blij door het toepassen van de balansmethode en het verlichten van pijn.

  Waarom acupunctuur 2x effectiever werkt dan medicijnen

  Complexe pijnklachten zijn vaak chronisch van aard. Voorbeelden hiervan zijn fibromyalgie, migraine, neuropathie, reuma enz. Daarnaast treden ze op verschillende plekken tegelijk op. Ook kan de locatie van de pijn wisselen. Bij deze klachten is er systemisch iets aan de hand. Het hormonale en/of het immuunsysteem is uit balans en veroorzaakt mogelijk klachten.

  Bij dit soort klachten moeten er vaak meerdere oorzaken tegelijk aangepakt worden om de pijn te verlichten. Om een voorbeeld te geven: pijn wordt veroorzaakt door een gebrekkige circulatie. Bij complexe pijnklachten zijn er andere factoren die de circulatie verslechteren. Meestal komt dit door een ophoping van afvalstoffen of omdat er te weinig bloed/vloeistof is om alle lichaamsdelen goed te voorzien van voeding. De afvalstoffen samen met de slechte circulatie houden de pijnklacht in stand. En daarom zijn pijnklachten vaak hardnekkig.

  In het onderstaande filmpje wordt kort uitgelegd (in het Engels) dat uit wetenschappelijke studies blijkt dat acupunctuur 2x zo effectief is dan de standaardbehandeling van lage rugpijn. Lees ook hoe wij rugpijn behandelen met acupunctuur.

 • Acupunctuur 2x zo effectief en veiliger

 • Aanvullende pijnbestrijding met kruiden

  Naast acapunctuur is Nurture your Nature ook gespecialiseerd in kruidentherapie. Deze vorm van behandeling wordt of in combinatie of alleenstaand gebruikt bij verschillende vormen van pijnbestrijding. De kruiden worden in tablet vorm ingenomen. Zo kan er bij heftige pijn dagelijks iets aan gedaan worden. Ook bij complexe klachten worden kruiden vaker toegepast.

 • Dit zeiden anderen over hun acupunctuurbehandeling

  Lieve Alex, heel erg veel dank voor je kundige behandelingen. Ik kwam met ernstige maagklachten en hevige pijnen. Ik voelde me heel erg op mijn gemak bij je. Je bent een vriendelijke zachtaardige zeer bekwame behandelaar. Ik ben nu klachten vrij en het is haast jammer dat ik niet meer naar je toe hoef. Als er 10 sterren te vergeven waren zou ik dat doen, want ik wil iedereen die op zoek is naar een acupuncturist aanraden: Ga naar Alex!! * * * * * * * * * * dus 10 sterren voor jou! Heel veel succes met de praktijk, je verdient het en veel mensen zullen er baat bij hebben.
  — Mart

  Acupunctuur bij hielspoor Hij zet niet alleen de naaldjes, maar luistert heel goed naar je verhaal en wellicht de achterliggende gedachte achter de lichamelijke klachten. Niet alleen met fysieke klachten kan ik bij hem terecht, maar ook de mentale strijd kan ik bij hem kwijt.
  — Johanneke

  Pijnvrij en klaar voor 120 km wandelen Voor pijnklachten 1 heup en voet kwam ik bij Alex. Al bij het eerste consult voelde ik verbetering! Daarna nog 3 consulten kort op elkaar ivm een wandeltocht die ik ging maken naar Keulen voor het goede doel. Ik heb totaal 120 km gelopen in 4 dagen zonder problemen dus 5 sterren zou ik zeggen ! 
  — Yvonne

 • Lees meer over acupunctuur bij pijn

  Lees hier meer over de indicaties en de behandeling van pijn. Of kijk een naar ons blog over dit onderwerp. Heb je een vraag over jouw klacht of situatie? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag!

 • Meer informatie over acupunctuur in Purmerend?

  Foto Alex

  Alex Djukanovic is acupuncturist en kruidentherapeut met een achtergrond in biochemie (MSc). Met zijn praktijk Nurture Your Nature - Acupunctuur Purmerend helpt hij mensen beter worden, zonder bijwerkingen. Heb je een vraag? Neem dan contact op met Alex – hij helpt je graag!