• Direct effect zonder bijwerkingen

  Voor alle soorten pijn: acuut en chronisch, na trauma of door ziekte, acupunctuur biedt direct verlichting. Pijnbestrijding is een  veel gebruikte en zeer goed onderzochte toepassing van acupunctuur.

  De behandeling werkt in bijna alle gevallen direct en kent geen bijwerkingen, zoals pijnstilling of medicatie die wel kent. En er worden geen naaldjes gezet in het pijnlijke gebied.

 • Hoe werkt het?

  Acupunctuur vergroot de bloeddoorstroming in de pijnlijke gebieden. Daardoor kunnen voedingstoffen weer aangevoerd- en afvalstoffen weer afgevoerd worden. Hierdoor kan het lichaam zichzelf weer genezen.

  Al duizenden jaren geleden was dit bekend in China en andere landen in Azie. En gelukkig kunnen wij hier nu nog gebruik van maken. Dagelijks maken we mensen blij door het toepassen van de balansmethode en het verlichten van pijn.

  In het onderstaande filmpje wordt kort uitgelegd (in het Engels) dat uit wetenschappelijke studies blijkt dat acupunctuur 2x zo effectief is als de standaardbehandeling van lage rugpijn.

 • Acupunctuur 2x zo effectief en veiliger

 • Acupunctuur en kruiden

  Naast acupunctuur zijn we ook gespecialiseerd in kruidentherapie. De kruiden worden meestal genomen als tablet en ondersteunen de acupunctuur behandeling. Zo kan er bij heftige pijn dagelijks iets aan gedaan worden.

  Ook bij complexe klachten worden kruiden vaker toegepast.

 • Complexe klachten

  Complexe pijnklachten zijn vaak chronisch van aard. Voorbeelden hiervan zijn fibromyalgie, migraine, neuropathie, reuma enz. Daarnaast treden ze op verschillende plekken tegelijk op. Ook kan de locatie van de pijn wisselen. Bij deze klachten is er systemisch iets aan de hand. Het hormonale en/of het immuunsysteem is uit balans en veroorzaakt klachten.

  Bij dit soort klachten moeten er vaak meerdere oorzaken tegelijk aangepakt worden om de pijn te verlichten. Om een voorbeeld te geven: pijn wordt veroorzaakt door een gebrekkige circulatie. Bij complexe pijnklachten zijn er andere factoren die de circulatie verslechteren. Meestal komt dit door een ophoping van afvalstoffen of omdat er te weinig bloed/vloeistof is om alle lichaamsdelen goed te voorzien van voeding.

  Met de holistische benadering van de acupunctuur behandeling worden al deze factoren meegenomen bij de behandeling.

 • Onderscheidend

  De methode die we toepassen onderscheid zich door de effectiviteit en het directe resultaat. Al vanaf de eerste behandeling is er (bij veruit de meeste mensen) verbetering.

  Het verschil met veel andere behandelingen is dat deze methode van acupunctuur op afstand werkt (ten opzichte van waar het pijn doet). Hierdoor wordt niet alleen de pijnlijke plek behandeld, maar wordt het lichaam aangespoord om ook de route daar naar toe ook weer functioneel te maken. Dit is een groot verschil met een lokale behandeling.

  Lokale behandelingen zoals massages helpen met de pijn maar soms is dit tijdelijk of ontstaat er een plateau in het effect. En doordat het effect oppervlakkig is, wordt het lichaam niet aangespoord om de aan en afvoer (van o.a. bloed) zelf te verbeteren zoals acupunctuur dat wel doet.

  Een voorbeeld is met wervels die scheef gaan zitten. Je kunt de wervels dan recht laten zetten - wat op zich zelf een heel goed idee is. Maar als het probleem terug blijft komen is dat een teken dat of de structuren (vliezen, pezen en spieren) eromheen te stijf zijn. Het probleem wordt in zo'n geval ook effectief met acupunctuur behandeld om dat de werking dieper en functioneel is.

 • Alex is zeer gekwalificeerd, hij luistert echt naar je en komt zo samen met jou op een behandeling. wat ik belangrijk vind is dat je je echt op je gemak voelt en je wordt echt kalm en rustig van binnen!! zeker een aanrader

  — Linda (last van stress en burnout)

 • Lees meer

  Lees hier meer over de indicaties en de behandeling van pijn. Of kijk een naar ons blog over dit onderwerp. Heb je een vraag over jouw klacht of situatie? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag!