• We kunnen ons goed voorstellen dat je vragen hebt over de behandeling. Daarom hebben we de meest voorkomende vragen en antwoorden voor je verzameld.

  Als je vraag er niet tussen staat, neem dan contact op. Je kunt op de contactpagina ook een bericht achterlaten, we antwoorden altijd binnen 24 uur!

  Het zetten van de naald voel je doorgaans niet, de naalden zijn erg dun (maximaal 0,3 mm doorsnede). Bovendien worden er op het aangedane gebied geen naalden gezet. Dus bij schouderpijn (of frozen shoulder) geen naalden in de schouder!

  Na het zetten van de naald kan er een trekkend, zeurend gevoel ontstaan: je lichaam reageert op de behandeling. Je voelt het dus een beetje, maar het is goed te doen.

  Nee, je kan gewoon een afspraak maken door te bellen of mailen.

  De klachten verbeteren al vanaf de eerste behandeling. Als je last hebt van pijn is het effect zelfs al binnen enkele minuten al merkbaar. Met acupunctuur wordt het lichaam geholpen om ongebalanceerde lichaamsfuncties te herstellen. Om dit proces te ondersteunen moeten de positieve effecten van de behandeling zich opstapelen: de behandeling moet dus enige tijd herhaald worden.

  Door te bellen, of mailen. Je kunt ook je bericht via de website achterlaten op de contactpagina.

  Het advies hieronder is een geheugensteuntje voor algemeen gebruik. Bij de behandeling krijg je soms een ander advies dan wat hieronder staat, weet je het niet zeker meer neem dan even contact op.

  De kruiden neem je 15 minuten na het eten in, met een beetje warm water. Normaal gesproken dus 3 keer per dag.

  De hoeveelheid hangt af van het soort kruiden, hieronder staat de dosering voor volwassenen:

  Green Nature
  -Kleine ronde pilletjes: 8 pilletjes per keer (3x per dag
  -Grote ovale tabletten: 2 tabletten per keer (3x per dag)

  Dragon Herbs
  -Tabletten: 6 tabletten per keer (3x per dag)
  -Poeder: 2 lepeltjes met bult per keer (3x per dag)

  Dat weet je doordat deze is aangesloten bij een beroepsvereniging. Voor onze praktijk is dat beroepsvereniging Zhong.

  Kijk of vraag daarnaast bijvoorbeeld ook naar specialisaties, bijscholingen en dergelijke. Ook resultaatgerichtheid en transparantie over de voorgang en verwachting zijn belangrijk. Hier kan je simpelweg naar vragen. Bij Nurture Your Nature zijn we altijd bereid om deze vragen toe te lichten. Kijk ook eens wat andere mensen zeggen over hun ervaringen.

  Ja, geen probleem. Vertel het wel van te voren zodat er rekening mee gehouden kan worden.

  Acupunctuur kan ook heel goed helpen bij klachten tijdens de zwangerschap. Voorbeelden zijn misselijkheid, rugpijn, constipatie – maar ook een stuitligging of voorbereiding van de bevalling (inductie).

  Nee. De naalden zijn steriel verpakt en worden na eenmaal gebruik weggegooid.

  Nee, dat is voor geen enkele therapie waar. Voor structurele problemen als vergroeiingen of botbreuken is acupunctuur niet effectief. Bij aangeboren afwijkingen of problemen veroorzaakt door een genetische aanleg is de vraag in hoeverre je kunt spreken over genezen. In zo’n situatie wordt het dan belangrijk om te zien in hoeverre symptomen onderdrukt kunnen worden.

  Dat is geen probleem. Als je eerst even wilt kennismaken, je klacht toelichten of even wilt kijken hoe de ruimte er uit ziet maak je een afspraak en kom je gewoon langs.

  Voor klachten waar u al medicijnen voor gebruikt is het beter om niet tegelijk ook kruiden te gebruiken tegen dezelfde klacht. Dit is uit voorzorg, maar ook uit principe, het beste is het om 1 behandeling tegelijk te doen.
  Je kunt kruiden gebruiken naast medicijnen voor een andere klacht. Hiervoor is het goed om van te voren te weten welke medicijnen u gebruikt dan kunnen we hier van te voren naar kijken. Bij twijfel raadpleegt u altijd uw behandelend arts of huisarts.

  Nee: acupunctuur gaat prima samen met allopathische (reguliere) of homeopathische medicijnen. Als je wilt stoppen met het gebruik van je medicijnen doe dit dan op een verstandige manier en neem contact op met je behandelend arts of de huisarts.

  Nee, acupunctuur werkt, sta je zelf eens toe om het te proberen! Er is veel wetenschappelijk bewijs voor de werking en toepasbaarheid van acupunctuur, ondersteund door tal van publicaties.

  Voor veel klachten, denk bijvoorbeeld aan: pijnklachten (hoofdpijn, rugpijn etc.), allergie├źn, huidklachten, vermoeidheid, slapeloosheid, depressie, burn-out, buikpijn, longklachten, zwangerschapswens, overgangsklachten enzovoorts. Kijk ook eens op de pagina met indicaties.

  In grote lijnen worden kruiden voor dezelfde problemen gebruikt als acupunctuur. Kruiden worden in de praktijk vaker toegepast bij hardnekkige of chronische problemen. In tegenstelling tot acupunctuur werken kruiden meer op de binnenkant van het lichaam. Problemen met de spijsvertering, menstruatie of luchtwegen kunnen bijvoorbeeld goed aangepakt worden met kruiden. Ze kunnen ook uitstekend gebruikt worden in combinatie met een acupunctuur behandeling.

  Het is belangrijk om in het begin vaak behandeld te worden, zodat er meer herstel op treedt dan terugval. Zodra klachten tussen behandeling (en bijvoorbeeld met intensievere blootstelling of belasting) wegblijven neemt de frequentie af. Zodra de klachten helemaal niet meer terugkomen is de behandeling klaar.

  Een poeder los je op in warm water en is daarna makkelijk beschikbaar voor het lichaam. Dit kan soms een overweging zijn voor acute condities of als er sprake is van intense moeheid/uitputting. Vaak is de overweging meer praktisch: pillen kan je makkelijk meenemen, maar zijn wat duurder om te laten maken.

  De frequentie is voor iedereen verschillend. Dit hangt af van de persoon, de aard van het probleem en de mogelijkheid om verergering tussen behandelingen in te voorkomen. Dit laatste is vooral bij pijnklachten van belang waar je er voor moet zorgen dat je het aangedane gebied niet overbelast. Dit zijn ongeveer de frequenties in de praktijk: eerste 1-6 weken 1-2 keer per week. Daarna ongeveer 1 keer per maand als onderhoud en tot de klachten helemaal weg zijn.

  Met dry needling worden er naalden gezet in het pijnlijke gebied. Er wordt daar gezocht naar pijnlijke plekken of naar knopen in de spier om de naald in te zetten. Het idee is dat daarmee het lichaam aangespoord wordt om het gebied te herstellen en/of de knopen hiermee uit de spieren gaan. Dit is vaak veel pijnlijker dan acupunctuur. Daarnaast wordt er alleen lokaal gewerkt – er wordt daarmee niet gewerkt aan een diepere balans in het lichaam. Je behandeld daarmee wel het gevolg, maar niet de oorzaak.

  Bij acupunctuur, en de methode van Dr. Tan & Dr. Tung die bij Nurture Your Nature toegepast wordt, worden er geen naalden in het pijnlijke gebied gezet. Wat we doen met pijn behandelingen is het gebied op afstand ontlasten. Je kan het vergelijken met je veters losmaken door aan de uiteindes te trekken (acupunctuur), in plaats van op de knoop zelf te duwen (dry needling). Daarbij is het zo door de meridianen slim te kiezen het effect direct en opvallend groot is.

  Het belangrijkste is tussen behandelingen door triggers en overbelasting te vermijden waar mogelijk. Rust, eet en drink goed, en wees je bewust van het feit dat je herstellende bent. Beter worden is hard werken en daar kan je dus moe van worden.

  De intake is E 65,- (75 minuten), bij de intake zit ook gelijk de eerste behandeling. Vervolgbehandelingen kosten E 55,- (ongeveer 45 minuten).

  Draag naar de afspraak de kleren waar je lekker in voelt. Voor het zetten van de naalden moeten we meestal bij de onderarmen en onderbenen zijn, soms ook bij de buik, de rug of het hoofd. Meestal hoeven dus alleen je schoenen, sokken en broek uit. BH en ondergoed blijven altijd aan. We laten je altijd even alleen om je even rustig om te kleden. En we hebben schone handdoeken in de praktijk om je toe te dekken en warm te houden terwijl je de behandeling ondergaat.

  Wordt de behandeling vergoed?

  Ja, wanneer u gebruik maakt van acupunctuur dan kan deze worden vergoed vanuit de aanvullende zorg. Dit hangt dus af van het pakket dat je hebt afgesloten. Controleer dit zelf vooraf aan de behandeling.

  U kunt voor de zekerheid ook even contact opnemen met uw zorgverzekering.

  Ja. De gebruikte kruiden worden ingevoerd via bedrijven die in Nederland gevestigd zijn. Dit betekent dat ze aan de Nederlandse wet en regelgeving onderhevig zijn en streng gecontroleerd worden op hun bedrijfsvoering in algemene zin en ook specifiek op verontreinigen zoals zware metalen.

  Daarnaast is het niet zo dat omdat het natuurproducten zijn dat kruiden zomaar zonder gevolgen gebruikt kunnen worden. Het grootste deel van de reguliere medicijnen komt van oorsprong ook uit een plant! Het bijzondere van Chinese kruiden is dat ze in formules worden voorgeschreven. Dus niet 1 maar vaak 5 tot 15 verschillende soorten bij elkaar. De formulering heeft als doel om het effect zo gericht mogelijk tegen de klacht te maken, maar ook om schadelijke effecten van bepaalde kruiden op het lichaam te beperken.

  Nee, er zijn geen bijwerkingen van acupunctuur. Het kan soms wel zijn dat je wat moe bent de dag na de behandeling.

  Je kunt Chinese kruiden veilig gebruiken. Door het doen van de volledige 2 jarige opleiding Chinese kruiden zijn we goed in staat om je hierin te begeleiden en adviseren.

  Voor bijwerkingen (of toxiciteit) is de concentratie van een stof belangrijk. De dagdosering is met 6 gram laag, de concentratie van een individueel kruid is hierin nog lager. Daardoor is het risico op bijwerkingen ook laag. Daarnaast is het zo dat kruidenformules bedacht zijn op het voorkomen van bijwerkingen! Van sommige kruiden is er bijvoorbeeld bekend dat deze zwaar op de maag liggen, bij deze kruiden worden er andere aan de formule toegevoegd om de spijsvertering te ondersteunen.

  Afhankelijk van het doel van de kruidenformule kan het zijn dat je er meer van gaat plassen of meer/vaker ontlasting hebt.

  Load More