• Meer dan alleen acupunctuur

  Gezondheid is meer dan van je klachten afkomen. Daarom vinden wij het belangrijk om verder te kijken dan alleen je klacht. Dit is wat je krijgt bij jouw behandeling bij Nurture Your Nature:

  • Professionele en meest effectieve behandelmethode
  • Verbetering van je gezondheid
  • Werken aan de totale balans van je lichaam (en geest)
  • Voedingsadvies
  • Kruidenadvies (zie verder op bij Chinese kruiden)
  • Ontspanning
  • Coaching

  Wil je voedingsadvies, coaching of een kruidenrecept precies voor jou op maat? Vraag naar de mogelijkheden tijdens je afspraak.

  Direct naar de kosten.

  Acupunctuur behandeling

  Acupunctuur is een integratieve therapie.Dit betekent we kijken naar de hele mens: lichaam, geest en emoties. Doordat we kijken naar zowel oorzaak als gevolg van je klacht werkt de behandeling beter en is het resultaat blijvend. Ook is er aandacht voor mindfulness, voedings- en bewegingsadvies. Hiermee helpen we je om ook gezond te blijven nadat je klachten zijn verholpen.

  Bij een acupunctuur behandeling worden er naalden gezet in acupunctuur punten.  Het effect hiervan is dat het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt vergroot. Dit gebeurt door de doorbloeding te verbeteren in het gebied van de klacht en daarbuiten. Deze natuurlijke manier van genezen is uitermate effectief en veilig. En kent geen bijwerkingen.

  Cupping

  Cupping behandelingNaast acupunctuur passen wij ook cupping toe. Cuppen is een belangrijk onderdeel van de traditionele Chinese acupunctuur. Het wordt onder andere gebruikt om het lichaam te helpen met het afvoeren van afvalstoffen. Zo wordt het door topatleten gebruikt om sneller te herstellen na grote inspanningen of bij het herstellen van een blessures. Ook in andere landen is cupping bekend. Bijvoorbeeld in Arabische landen staat het bekend als Hijama.

  Wilt u meer weten over cupping, bij welke klachten dit wordt ingezet en het gebruik daarvan bij kinderen? Bekijk dan dan de pagina gewijd aan cupping.

  Chinese kruiden

  Chinese kruiden en acupunctuurBij Nurture Your Nature hebben we een voorliefde voor heilzame kruiden. Daarom hebben we ons  gespecialiseerd en de volledige opleiding voor Chinese kruidengeneeskunde gevolgd. Meer weten over hoe wij kruiden gebruiken in onze therapie? Bekijk de pagina over Kruiden.

  De eerste afspraak betekent intake én behandeling

  behandelkamer1 Bij je eerste bezoek krijg je gelijk ook een behandeling. Wel zo fijn, je wilt tenslotte niet alleen praten. Na een gesprek over je klachten en wensen en wat vragen over je gezondheid gaan we gelijk aan de slag. Voor het behandelen ga je op een comfortabele behandeltafel liggen. Maar zittend kan je ook behandeld worden. Draag naar de afspraak de kleren waar je lekker in voelt.

  Voor het zetten van de naalden moeten we meestal bij de onderarmen en onderbenen zijn, soms ook bij de buik of rug. Meestal hoeven dus alleen je schoenen en sokken uit. Broek en trui  kunnen omhoog geschoven worden tot knie en elleboog als deze los genoeg zitten.

  Vaak maken we tijdens de behandeling gebruik van een warmtelamp. Deze zetten we boven de navel en dat is heerlijk warm. Dit is lekker om te ontspannen en ook een goed om energie op te bouwen!

  Er wordt gewerkt met steriele naaldjes. Deze zijn voor eenmalig gebruik en erg dun. Het zetten er van kan je even voelen, maar het is heel goed te doen. Wanneer de naalden gezet zijn, blijven ze nog 20-30 minuten zitten.

  Jouw unieke behandelplan

  Acupunctuur is een therapie. Dus dit betekent dat klachten meestal niet in 1 keer verholpen zijn. Door de behandeling te herhalen nemen je klachten steeds verder af. Totdat ze blijvend verholpen zijn. Daarvoor is een goed behandelplan nodig. Hierin stemmen we af wat het meest effectief is in jouw situatie. Hoeveel behandelingen nodig zijn en hoevaak je moet behandelen leggen we ook uit in ons behandelplan.

  Kosten & Vergoeding

  Hieronder vindt je de prijzen voor de behandelingen:

  Eerste behandeling met intake (75 min.)                        € 75,-
  Acupunctuur vervolgbehandeling (45 min.)                  € 62,50
  Coaching (50 min.)                                                              € 75,-
  Cupping (30 min.)                                                               € 45,-
  Kruidenconsult (exclusief kruiden)                                 € 45,-

  Betaling
  We ontvangen de betaling graag per pin, direct na de behandeling. De factuur ontvangt je ook direct zodat je deze kunt declareren bij je zorgverzekeraar.

  Vergoeding
  Alex Djukanovic is gecertificeerd acupuncturist en lid van de beroepsvereniging Zhong. De behandelingen voor acupunctuur worden vergoed uit het aanvullende pakket van de zorgverzekering. Hier vind je daar een overzicht van. Controleer altijd zelf de voorwaarden bij je verzekering. Aan het overzicht kunnen geen rechten worden ontleend.

  Coaching, kruiden en kruidenconsulten worden niet vergoed door de verzekering.

  Eigen bijdrage
  De vergoedingen van je zorgverzekeraar uit de aanvullende verzekering gaan niet van je eigen bijdrage af!

  Annuleren

  Wanneer de afspraak langer dan 48 uur van te voren wordt afgezegd worden de kosten van de behandeling niet in rekening gebracht.

  Algemene voorwaarden

  Bekijk hier de algemene voor waarden en onze privacy verklaring.

  Boek jouw afspraak nu online

  Foto AlexBij Nurture Your Nature – Acupunctuur Purmerend – zijn we gespecialiseerd in natuurlijke oplossingen voor je gezondheid, zonder bijwerkingen. Dagelijks helpen we mensen met het verbeteren van hun gezondheid met acupunctuur en kruidentherapie. Boek jouw afspraak nu in, we helpen je graag!