• Acupunctuur behandeling

  Acupunctuur is een integratieve therapie wat betekent dat er gekeken wordt naar het hele beeld van de mens: lichaam, geest en emoties. Doordat we kijken naar zowel oorzaak als gevolg van je klacht werkt de behandeling beter en is het resultaat blijvend. Ook is er aandacht voor mindfulness, voedings- en bewegingsadvies. Hiermee helpen we je om ook gezond te blijven nadat je klachten zijn verholpen.

  Bij een acupunctuur behandeling worden er naalden gezet in acupunctuur punten.  Het doel hiervan is om het zelfgenezend vermogen van het lichaam te stimuleren. Dit gebeurt door de doorbloeding te vergroten in het gebied van de klacht.

  Cupping

  Cupping behandelingNaast acupunctuur pas ik ook bij sommige klachten cupping toe. Cuppen is een belangrijk onderdeel van de traditionele Chinese acupunctuur. Het wordt onder andere gebruikt om het lichaam te helpen met het afvoeren van afvalstoffen. Zo wordt het door topatleten gebruikt om sneller te herstellen na grote inspanningen of bij het herstellen van een blessures. Wilt u meer weten over cupping, bij welke klachten dit wordt ingezet en het gebruik daarvan bij kinderen? Bekijk dan dan de pagina, gewijd aan cupping.

  Chinese kruiden

  Chinese kruiden en acupunctuurHoewel in Nederland acupunctuur de meest bekende vorm van Chinese geneeswijzen is, is kruidentherapie van oudsher de meer belangrijke vorm. We zijn heel blij om deze mooie en effectieve behandelvorm aan te kunnen bieden. Met kruiden werk je dagelijks aan het verbeteren van je gezondheid, zonder dat het veel tijd of moeite kost. Samen met een acupunctuur behandeling wordt het effect van beide behadelingen ook nog eens vergroot. ideaal voor complexe en/of intense klachten.

  De grootste kracht van de Chinese kruidenleer is de opbouw in formules.
  De dosering is uiteraard belangrijk: de concentratie moet hoog genoeg zijn voor om effect te hebben. Maar het moet niet zo hoog zijn dat er bijwerkingen optreden. Bijwerkingen kunnen optreden, maar bij een goede diagnose en normaal gebruik zal dit normaal gesproken niet te verwachten zijn. Als er bijwerkingen zijn, zijn ze meestal mild van aard. Soms kan er een wat opgeblazen gevoel zijn, of moet iemand meer plassen bijvoorbeeld. De kruiden die voorgeschreven worden komen van gespecialiseerde kruidenapotheken. Zij zorgen voor en staan garant voor de beste kwaliteit en grootst mogelijke veiligheid. Daarvoor volgens ze alle geldige regels om de beste producten op de markt te zetten. De producten waar wij mee werken zijn of kant en klare patent formules, of kruidenpreparaten die op maat zijn gemaakt.

  Meer weten over hoe wij kruiden gebruiken in onze therapie? Bekijk de pagina over Kruiden.

  De eerste afspraak betekent intake én behandeling

  behandelkamer1 Bij je eerste bezoek krijg je gelijk ook een behandeling. Wel zo fijn, je wilt tenslotte niet alleen praten. Na een kort gesprek over je klachten en wensen en wat vragen over je gezondheid gaan we gelijk aan de slag. Voor het behandelen ga je op een comfortabele en zachte tafel liggen. Als je het prettig vindt kan je je eigen handdoek meenemen, maar we hebben altijd schone handdoeken in de praktijk liggen om je toe te dekken. Draag naar de afspraak de kleren waar je lekker in voelt.

  Voor het zetten van de naalden moeten we meestal bij de onderarmen en onderbenen zijn, soms ook bij de buik of rug. Meestal hoeven dus alleen je schoenen, sokken en bovenbroek uit. We laten je altijd even alleen om je rustig om te kleden. Vaak maken we tijdens de behandeling gebruik van een warmtelamp. Deze wordt veelal boven de navel gezet en wordt het heerlijk warm. Dit is lekker om te ontspannen en een manier om energie op te bouwen!

  Er wordt gewerkt met steriele naalden, voor eenmalig gebruik. De naalden zijn erg dun. Het zetten er van kan je voelen, maar het zal niet pijnlijk zijn. Wanneer de naalden eenmaal zitten kan er een drukkend gevoel ontstaan, dat is normaal. Wanneer de naalden gezet zijn, blijven ze 20-30 minuten zitten.

  Kosten & Vergoeding

  Hieronder vindt je de prijzen voor de behandelingen:

  Eerste behandeling met intake (ongeveer 75 min.) € 65,-
  Acupunctuur behandeling (ongeveer 45 min.) € 55,-
  Acupunctuur behandeling kind <12 € 30,-
  Cupping massage (30 min.) <12 € 30,-
  Meerprijs kruiden consult (exclusief kruiden) € 7,50

  Vergoeding
  Alex Djukanovic is gecertificeerd acupuncturist en lid van de beroepsvereniging Zhong. Afhankelijk van de voorwaarden in je polis vergoeden de meeste zorgverzekeraars de behandeling. Hier vind je een overzicht voor 2018. Controleer dit altijd zelf voorafgaand aan de eerste behandeling, aan het overzicht kunnen geen rechten worden ontleend.

  Eigen bijdrage
  De vergoedingen van je zorgverzekeraar uit de aanvullende verzekering gaan niet van je eigen bijdrage af! Zie ook dit overzicht van vergoedingen door zorgverzekeraars voor meer informatie.

  Annuleren
  Bij niet tijdig (24 uur van te voren) annuleren van de afspraak worden er kosten in rekening gebracht. Je kunt me bereiken per telefoon of email.

  Algemene voorwaarden
  Bekijk hier de algemene voorwaarden en wees ook op de hoogte van onze privacy verklaring.