Behandeling

Bij het eerste bezoek vindt er een intake en een behandeling plaats, hierin wordt er ruimschoots tijd besteed aan de diagnose: het bekijken van de tong, voelen van de pols en navoelen van meridianen op de onderarmen en onderbenen. Hieruit volgt een diagnose en een behandelplan wat meteen met je besproken wordt, evenals de behandelingsfrequentie. Ook bij de vervolgbehandelingen beginnen we met een kort gesprek en een korte vervolg van de diagnose indien nodig.

De behandeling

Na een kort gesprek volgt dus de behandeling. Hiervoor ga je op een comfortabele (zachte) behandeltafel liggen. De tafel heeft meerdere lagen hoezen, deze worden altijd netjes verschoond. De bovenste laag is van zacht wegwerp papier en wordt na iedere behandeling weggegooid. Als je het prettig vindt kan je ook je eigen handdoek meenemen om op te liggen. Draag naar de afspraak de kleren waar je lekker in voelt. Voor het zetten van de naalden moeten we meestal bij de onderarmen en onderbenen zijn, soms ook bij de buik of rug. Meestal hoeven dus alleen je schoenen, sokken en bovenbroek uit. BH en ondergoed blijven altijd aan. We laten je altijd even alleen om je even rustig om te kleden. En we hebben schone handdoeken in de praktijk om je toe te dekken en warm te houden terwijl je de behandeling ondergaat.

Vaak maken we tijdens de behandeling gebruik van een warmte lamp. Deze wordt meestal boven de navel gezet en wordt heerlijk warm. Dit is lekker om te ontspannen en goed om energie op te bouwen!

Naast de behandeling zelf is het mogelijk dat je een advies meekrijgt met betrekking tot leefgewoonten (b.v. eten, slapen en bewegen) passend bij de diagnose.

Zorg dat je voor de behandeling iets gegeten hebt en dat je een goed beeld heeft van je klachten/symptomen van de laatste drie maanden. Voor een overzicht van symptomen kunt je het Gezondheidsprofiel bekijken en eventueel invullen.

Er wordt gewerkt met steriele naalden, voor eenmalig gebruik. De naalden zijn erg dun het zetten er van kan je voelen, maar zal niet pijnlijk zijn. Wanneer de naalden eenmaal zitten kan er een drukkend, zeurderig of krampachtig gevoel ontstaan. Dat is normaal, wanneer het ondragelijk of onprettig is worden de naalden verwijderd. Wanneer de naalden gezet zijn blijven ze 20-30 minuten zitten.

Zie hieronder een indruk van de praktijkruimte:

Behandelkamer1 Behandelkamer2 Indruk praktijk - spreekkamer