• Eerder hebben we over de 4-7-8 ademhalingstechniek geschreven. Vandaag vertellen we je graag over de Wim Hof ademhaling. Weer een extra stuk gereedschap om stress te lijf te gaan! De video hieronder is wat uitgebreider dan die van de 4-7-8 ademhaling. Voor een diepere ontspanning of als afwisseling is het ideaal. Wat vindt jij van deze oefening? Laat reactie achter bij de comments.

  The iceman

  Wim Hof wordt ook wel the iceman genoemd vanwege zijn kouderecords voor het zwemmen in ijskoud water en tijd doorbrengen in ijsbaden. Hij heeft een methode ontwikkeld waarmee het lichaam superprestaties kan leveren. Wil je meer weten? Kijk dan eens naar zijn website.

  De methode

  De Wim Hof Method (WHM) is gebaseerd op yoga, ademhaling en blootstelling aan koude. Het is niet alleen iets wat Wim Hof zelf kan, maar het is een techniek die geleerd kan worden door de opleiding te volgen en technieken toe te passen. Wat dat betekent is dat er universele technieken zijn waardoor je lichaam beter gaat presteren, beter zelfs dan “we” dachten dat mogelijk was. En wanneer je de ademhaling die hoort bij de WHM toepast kan je dus zelf ook direct je gezondheid beïnvloeden en verbeteren.

  Fysiologische effecten

  De prestaties die de mensen van de WHM leveren zijn zeker uniek te noemen. En wat ook erg bijzonder is is dat de resultaten ook wetenschappelijk onderzocht zijn. En wat blijkt? Dat ademhaling en meditatie hebben een positief effect op het autonome (automatische) zenuwstelsel, het immuunsysteem en het endocriene (hormoon) systeem. Er is dus ook een wetenschappelijke basis, met fysiologische – meetbare – positieve effecten van meditatie en ademhaling

  Keep it cool

  Grip op je gezondheid begint dus bij je ademhaling. Daarnaast helpt het de balans tussen lichaam en geest te verbeteren en te versterken. Daarmee is het een ideale manier om stress te lijf te gaan! Kijk hieronder naar de film (10′):